Pizza Artesana felvásárlásával Spanyolországban terjeszkedik az Italpizza

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 11. 09. 09:26

A sajátmárkás hűtött és fagyasztott pizzát gyártó olasz Italpizza meg nem nevezett összegért vásárolta fel a spanyol Pizza Artesana Malgrat vállalatot.

Az 1986-ban alapított, mintegy 50 alkalmazottat foglalkoztató, Malgrat de Mar-i székhelyű Pizza Artesana fagyasztott és friss pizzákat egyaránt gyárt, és különösen a HoReCa-csatornában aktív.

A felvásárlás illeszkedik az Italpizza külföldi terjeszkedési tervébe és az akvizícióval a vállalatnak lehetősége nyílik az erőteljesen növekvő pizza-piaccal rendelkező országokban jelen lenni.

Az Italpizza szerint a spanyol piacon a kereslet meglehetősen dinamikus, ugyanakkor a kínálat közepes vagy alacsony szintű. Az új tulajdonos számára kihívást az jelenthet, hogy a spanyol fogyasztókat hogyan hozza közelebb az olasz hagyományokra jellemző minőségi termékhez.

Az ügyletről szólva Cristian Pederzini, az Italpizza elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a terv egyrészt a spanyol cég értékesítési hálózatának bővítését irányozza elő az olasz fagyasztott pizzák elérhetőségének növelése érdekében, másrészt hangsúlyt helyez a speciális jellemzőkkel bíró termék  előállításának javítását célzó technológiaátadásra a spanyol piac sajátosságaihoz igazítva.

Hozzátette, hogy a jövőbeli stratégiai beruházások megduplázhatják a termelési kapacitást és a foglalkoztatás mértékét.

ESM

Kapcsolódó cikkeink