Rózsaszín cukiság
80 évvel a fehércsokoládé megjelenése után újabb színnel bővült a paletta: a világ legnagyobb kakaóbab-feldolgozójának számító svájci Callebaut csokoládégyártó cég szeptember elején bejelentette, hogy évtizednyi kísérletezés után sikerült előállítania a mályva (pink?) színű – némi eufemizmussal Rubyként (rubinvörös) anyakönyvezett – csokoládét.
A brémai Jacobs egyetemmel együttműködésben kifejlesztett, a hírek szerint bogyós gyümölcsökre emlékeztető ízű, szájban könnyen olvadó édesség sem színezéket, sem aromákat nem tartalmaz. A termék várhatóan fél év múlva jelenik meg a brit üzletek polcain, és maximum másfél évre teszik, hogy az egész világon elterjedjen. Szó szerint új színt hozhat a cukrászdák világába is, bár olvasztásának, temperálásának, formálásának lehetőségeiről még nem adott információkat a gyártó. //
Kapcsolódó cikkeink
Válság a csokoládépiacon?
Az elmúlt év végén jelentős drágulás volt tapasztalható a csokoládé…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >Közös nyilatkozatban hívják fel a figyelmet a BIOEAST-tagországok a fenntartható természeti erőforrás-használathoz kapcsolódó kutatás és innováció fontosságára
A soros magyar EU-elnökség a BIOEAST kezdeményezéssel együttműködve magas szintű…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >