Rózsaszín cukiság
80 évvel a fehércsokoládé megjelenése után újabb színnel bővült a paletta: a világ legnagyobb kakaóbab-feldolgozójának számító svájci Callebaut csokoládégyártó cég szeptember elején bejelentette, hogy évtizednyi kísérletezés után sikerült előállítania a mályva (pink?) színű – némi eufemizmussal Rubyként (rubinvörös) anyakönyvezett – csokoládét.
A brémai Jacobs egyetemmel együttműködésben kifejlesztett, a hírek szerint bogyós gyümölcsökre emlékeztető ízű, szájban könnyen olvadó édesség sem színezéket, sem aromákat nem tartalmaz. A termék várhatóan fél év múlva jelenik meg a brit üzletek polcain, és maximum másfél évre teszik, hogy az egész világon elterjedjen. Szó szerint új színt hozhat a cukrászdák világába is, bár olvasztásának, temperálásának, formálásának lehetőségeiről még nem adott információkat a gyártó. //
Kapcsolódó cikkeink
A kormány támogatja a magyar borászat megújulását és hagyományainak megőrzését
Régóta a mezőgazdaság zászlóshajójaként tekintünk a mindig megújulni képes borágazatra,…
Tovább olvasom >Gondok vannak csoki-fronton
Miközben egyre többet fizetünk a prémium csokoládékért, a kakaótermesztők többsége…
Tovább olvasom >Újabb 320 millió forinttal gyorsít a Cleango mobil autómosó
Zöld innováció magyar módra. 100 millió forint friss tőkebevonással és…
Tovább olvasom >További cikkeink
Lanyhul a horvát ingatlanláz: új célpontokat keresnek a befektetők
Évek óta töretlenül népszerű volt a horvát tengerpart a cseh…
Tovább olvasom >Újra magyar tulajdonba került a legendás Budapest Marriott Hotel
Többkörös, nemzetközi tender után a BDPST Group és a Gránit…
Tovább olvasom >Negyedével csökkentek tavaly a közvetlen külföldi beruházások Közép-, Kelet- és Délkelet Európában
Negyedével csökkentek tavaly a közvetlen külföldi befektetések Közép-, Kelet- és…
Tovább olvasom >