Rózsaszín cukiság
80 évvel a fehércsokoládé megjelenése után újabb színnel bővült a paletta: a világ legnagyobb kakaóbab-feldolgozójának számító svájci Callebaut csokoládégyártó cég szeptember elején bejelentette, hogy évtizednyi kísérletezés után sikerült előállítania a mályva (pink?) színű – némi eufemizmussal Rubyként (rubinvörös) anyakönyvezett – csokoládét.
A brémai Jacobs egyetemmel együttműködésben kifejlesztett, a hírek szerint bogyós gyümölcsökre emlékeztető ízű, szájban könnyen olvadó édesség sem színezéket, sem aromákat nem tartalmaz. A termék várhatóan fél év múlva jelenik meg a brit üzletek polcain, és maximum másfél évre teszik, hogy az egész világon elterjedjen. Szó szerint új színt hozhat a cukrászdák világába is, bár olvasztásának, temperálásának, formálásának lehetőségeiről még nem adott információkat a gyártó. //
Kapcsolódó cikkeink
K&H innovációs index: mélyponton a magyar vállalati innováció
A K&H innovációs index 2024 második félévi eredményei a hazai…
Tovább olvasom >Dubai ihlette luxus: a Lindt limitált csokoládéja elképesztő árakon a másodpiacon
A Lindt csokoládé márka neve szinte minden édesszájú számára ismerősen…
Tovább olvasom >Ma kezdődik a World Science Forum Budapesten
Ma kezdődik Budapesten a World Science Forum (WSF – Tudomány…
Tovább olvasom >További cikkeink
Viharos év a légi közlekedésben: fizetésképtelenséget jelentett légitársaságok világszerte
Az idei év nehézségei sok légitársaság számára jelentettek komoly kihívást.…
Tovább olvasom >A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >