P&G: A természetben rejlő megoldások

Szerző: Trademagazin Dátum: 2020. 10. 19. 10:17

It's OUr Home-P&GKarbonsemlegessé válik a Procter&Gamble 2030-ig – derült ki a vállalat legfrissebb bejelentéséből. A P&G természetben rejlő megoldásokba fektet, számos, a természet védelmét, helyreállítását és megőrzését elősegítő intézkedést, például erdő- és talajgazdálkodást folytat, melyek az elkövetkező 10 évre vetítve kiegyenlítik a még fennmaradó, becslések szerint 30 millió tonna üvegházhatású gázkibocsátást, ezáltal a következő évtized alatt karbonsemleges működésűvé válik világszerte.

A vállalat elsődleges célja az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának megfelezése, valamint száz százalékban megújuló erőforrásokon alapuló villamos energia, azaz szél-, nap- és geotermikus energia használata. Mindezek mellett olyan természeti megoldásokat folytat a Conservation International és a World Wildlife Fund (WWF) szervezetekkel együttműködésben, amelyek a szénnyelőként funkcionáló kritikus ökoszisztémák, erdők, vizes élőhelyek, gyepes területek és tőzegföldek védelmét és helyreállítását célozzák.

A P&G márkái is vezető szerepet játszanak a karbonlábnyom csökkentésében és az éghajlatra befolyással bíró szokások pozitív irányú változásában.

– Vállalatunk több mint két évtizede elkötelezetten értékeli és tudományos módszerekkel elemzi termékeinek életciklusát, hogy jobban megértse a szállítói láncból származó kibocsátásokat és a termékek fogyasztói felhasználását – mondta Krubl Yvette, a P&G kommunikációs vezetője. – Termékeinkkel napi ötmilliárd embert érünk el, ezért kiemelt szerep jut a termékfejlesztésnek, hogy az energia-, víz- és természeti erőforrások megóvása mellett készült termékek használata is csökkentse a fogyasztók egyéni ökológiai lábnyomát.

A mosó- és tisztítószertermékek karbonlábnyomának több mint 60%-a fogyasztói használatból származik, elsősorban a víz melegítéséhez felhasznált energia által. A legújabb Ariel és Lenor termékek az alacsony hőmérsékleten való mosáshoz optimalizálják a mosószereket, és a fogyasztókat 30 fokon történő vagy hideg mosás használatára ösztönzik. A Jar mosogatógép-kapszulák lehetővé teszik az előmosás kihagyását, a kevesebb víz felhasználását és a víz melegítéséhez szükséges energia megtakarítását. A Jar folyékony mosogatószer zsírbontó képessége víz- és energiamegtakarítást tesz lehetővé: pusztán a víz hőmérsékletének 20° C-kal történő csökkentésével minden mosás során a teljes ökológiai lábnyom 50%-a takarítható meg. (x)

Kapcsolódó cikkeink