Petőfi Mozi Music Pub

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 11. 16. 08:00

Tizenöt éve zárt be a koronázó város legpatinásabb „mozgója”, a székesfehérváriak – mit lehet mást tenni? – beletörődtek a megváltoztathatatlanba. Szerencsére az épület, ellentétben sok hasonló sorsra jutott régi mozival, nem lett az enyészeté, mivel a városi szimfonikus zenekar próbatermeként üzemelt. Aztán a zenészek is modernebb, szebb otthont kaptak.
Most, rövid csend után ismét élettel teltek meg a helyiségek, élőzenés szórakozóhelyként született újjá a régi filmszínház. Mindennap koncertek várják a termekben nosztalgiázni vágyó idősebbeket, vagy épp a friss zenékre áhítozó fiatalabbakat. Tiszteletadásként a múltnak, az újjáépítők a régi és felújított moziülésekkel rendezték be termeket, és néhány régi mozirekvizitum (erősítő, hangszóró, filmtekercselő gép) is a dekorációba került.
Az étlapon sörkorcsolyák (jobb és bal lábas, ahogy illik), burgerek (rock ’n’ roll burger, swing burger és fusion burger) és grillhúsok, ez utóbbiak között megtudhatjuk, mi is a Mozigépész kedvence. Mert persze van mozigép is. Igaz, a kor szellemének megfelelően projektor, de a „mozivászon” még az eredeti, 1908-as felület.
Székesfehérvár, Arany János u. 22.
Tervező: Szili Zsuzsanna

Kapcsolódó cikkeink