Pesszimisták a magyar borászok
Az időjárási kihívások ellenére a szőlőtermelőknek sikerült több szőlőt leszedni a tőkéről, de a termésátlag még mindig alacsony. Az energiaválság miatt a szükséges anyagok ára is emelkedett, és a munkaerő is drágult, ami tovább nehezítette a termelést.

A minőségi bor iránti kereslet erős maradt
Az idei szőlőszüret a somogyi Villányi Borvidéken és az ország más részein is nehézségeket hozott a változékony időjárás és a termelési kihívások miatt. Az éghajlatváltozás hatására a tavasz és nyár során gyakoriak voltak a nagy esőzések és hőhullámok, ami súlyos növényvédelmi problémákat okozott a szőlőültetvényeken.
Az egy főre eső borfogyasztás az utóbbi években jelentősen csökkent Magyarországon: főként a fehérborok keresettek, különösen a sauvignon blanc. Ugyanakkor jó hír, hogy a minőségi bor iránti kereslet erős maradt, és a sauvignon blanc népszerűsége tovább nő – írja a HelloVidék.hu.
Az idei szüret eredményeit csak a szüret után lehet majd pontosan megállapítani, de a termelők már most felkészültek a nehézségekre.
Kapcsolódó cikkeink
Bor – tudatosan és ösztönösen
Kinek, milyet, hogyan eladni – ezek a bormarketing alapproblémái is.…
Tovább olvasom >Jó borok, nyomasztó mellékízek!
Nehéz gazdasági helyzet, az értékesítésben nem érvényesíthető költségnövekedés, csökkenő fogyasztás…
Tovább olvasom >NATARA borcsalád
Megérkezett a WH Borászat legújabb bormárkája, a NATARA, amely már…
Tovább olvasom >További cikkeink
Robotizált eperfarm
A Csehországi Brno melletti Ráječek-farmon az eper termesztését és betakarítását…
Tovább olvasom >Íme, 2024 legfontosabb digitalizációs trendjei
Jövőre várhatóan tovább gyorsulnak a vállalati digitalizációs törekvések, az előrejelzések szerint…
Tovább olvasom >Októbertől csökken a francia kenyerek és pékáruk sótartalma
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlására Franciaországban csökkentik a pékáruk sótartalmát,…
Tovább olvasom >