Pesszimisták a magyar borászok
Az időjárási kihívások ellenére a szőlőtermelőknek sikerült több szőlőt leszedni a tőkéről, de a termésátlag még mindig alacsony. Az energiaválság miatt a szükséges anyagok ára is emelkedett, és a munkaerő is drágult, ami tovább nehezítette a termelést.

A minőségi bor iránti kereslet erős maradt
Az idei szőlőszüret a somogyi Villányi Borvidéken és az ország más részein is nehézségeket hozott a változékony időjárás és a termelési kihívások miatt. Az éghajlatváltozás hatására a tavasz és nyár során gyakoriak voltak a nagy esőzések és hőhullámok, ami súlyos növényvédelmi problémákat okozott a szőlőültetvényeken.
Az egy főre eső borfogyasztás az utóbbi években jelentősen csökkent Magyarországon: főként a fehérborok keresettek, különösen a sauvignon blanc. Ugyanakkor jó hír, hogy a minőségi bor iránti kereslet erős maradt, és a sauvignon blanc népszerűsége tovább nő – írja a HelloVidék.hu.
Az idei szüret eredményeit csak a szüret után lehet majd pontosan megállapítani, de a termelők már most felkészültek a nehézségekre.
Kapcsolódó cikkeink
Nébih: Az intenzív felderítés újabb FD-vel fertőzött területeket tárt fel
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Új identitást kap Zala: a Hegyke bor új fejezetet nyit a magyar borászatban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Tíz napon át ünneplik az Egri Bikavért – gasztronómia, pincetúrák és gálaest az Egri borvidéken
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
A jövő vásárlója 2025-ben: az ár és a kényelem mindenek felett
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Mínuszban az e-kereskedelmi mérleg
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Szakmai díjeső a SPAR Magyarországnál: fenntarthatósági, kereskedelmi és kommunikációs elismerések
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >
