Pénteken nyit az 10 éves Food Truck Show
Minden évben újabb büfékocsikkal és ételekkel bővül a Food Truck Show kínálata, akik az idei első rendezvényen, a Kincsem Parkban debütálnak május 3 és 5 között. Kóstolhatnak a vendégek balkán plejskavica és kézműves hamburger fúziót, naan lepénnyel kínált bárányragut, philadelphiai steak-et vagy Japán curry ízesítésű tésztát is. Az ingyenes Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show különlegessége, hogy pizza fesztivált is szerveznek a helyszínen, Kovács Lázár vezetésével. Sőt az idei Kő-Papír-Olló Magyar Bajnokságot is itt tartják.
A 2024-es év ízeiről a főszervező, Horváth Zoltán elmondta, hogy követik a világtrendet. A kínálatban megjelennek az autentikus thai konyha ízei és egyre több guruló étterem figyel oda az ételérzékenyekre: hús, glutén vagy tejmentesen kínálják ételeiket. A legújabb truckok esetében a régi, klasszikus ízek is megjelennek. A retro életérzés, a letisztult, örök kedvencek újragondolt, minőségi alapanyagból készült verziói is felkerülnek az étlapokra.
Valamennyi hamburgert árusító kocsira jellemző, hogy különösen odafigyelnek a húspogácsa minőségére és az már alap, hogy ezek minden esetben minőségi helyről beszerzett marhahúsból készülnek, de gyakran Amerikából érkező angus marhát használnak fel a még különlegesebb ízért.
A balkán vidékeken ismert pljeskavica és a jelenleg divatos kézműves hamburgerek fúziójaként készül a rendezvényre a pjeszkó, amelyet saját készítésű lepényben kínálnak.
Lesz visszatérő, többszörös díjnyertes séf is a Food Truck Show-n. Ezúttal tejtermék nélküli naan kenyérhez, illetve házi lepényhez kínálja majd a szószos egytálételeit: halal vágással készült bárányragut, kebabot, tapaszokat, de lesz nála philadelphiai steak szendvics és visszatér az indiai lecsó húsgolyók nélküli verziója is, vegetáriánus ételként.
Igazi gasztronómiai kalandként Ázsia ízvilága egyetlen pohárba költözik rákos, marhás, csirkés levesek, vagy pekingi kacsás, Japán curry ízesítésű sülttészták formájában.
Az örök street food-klasszikus rántott csirkét is meg lehet kóstolni május első hétvégéjén, amelynek minden alkotóeleme gondosan válogatott, ellenőrzött forrásból származik, így garantálva a legfinomabb, legropogósabb bundájú csirkét a városban.
A 10. életévét ünneplő rendezvénysorozat első állomására visszatér a népszerű kő-papír-olló magyar bajnokság, de az igazi nagy dobásra Kovács Lázár készül, aki fesztivált és versenyt is szervez a Food Truck Show-ra, mégpedig pizza és olasz ételkülönlegességekből. Mindezek a legjobb minőségű nápolyi receptúrát követve készülnek a jubileumi rendezvényre.
Kapcsolódó cikkeink
Boszorkányos indiai utcai árus – A nap videója
Néhány házi készítésű ital és némi cigaretta, pár jól koreografált…
Tovább olvasom >Gasztrotörténelmet írt a Food Truck Show
Divathullámnak hitték, de túlélte, sőt sikeresen zárta a Covid éveit.…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >