Pénteken nyit az 10 éves Food Truck Show
Minden évben újabb büfékocsikkal és ételekkel bővül a Food Truck Show kínálata, akik az idei első rendezvényen, a Kincsem Parkban debütálnak május 3 és 5 között. Kóstolhatnak a vendégek balkán plejskavica és kézműves hamburger fúziót, naan lepénnyel kínált bárányragut, philadelphiai steak-et vagy Japán curry ízesítésű tésztát is. Az ingyenes Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show különlegessége, hogy pizza fesztivált is szerveznek a helyszínen, Kovács Lázár vezetésével. Sőt az idei Kő-Papír-Olló Magyar Bajnokságot is itt tartják.
A 2024-es év ízeiről a főszervező, Horváth Zoltán elmondta, hogy követik a világtrendet. A kínálatban megjelennek az autentikus thai konyha ízei és egyre több guruló étterem figyel oda az ételérzékenyekre: hús, glutén vagy tejmentesen kínálják ételeiket. A legújabb truckok esetében a régi, klasszikus ízek is megjelennek. A retro életérzés, a letisztult, örök kedvencek újragondolt, minőségi alapanyagból készült verziói is felkerülnek az étlapokra.
Valamennyi hamburgert árusító kocsira jellemző, hogy különösen odafigyelnek a húspogácsa minőségére és az már alap, hogy ezek minden esetben minőségi helyről beszerzett marhahúsból készülnek, de gyakran Amerikából érkező angus marhát használnak fel a még különlegesebb ízért.
A balkán vidékeken ismert pljeskavica és a jelenleg divatos kézműves hamburgerek fúziójaként készül a rendezvényre a pjeszkó, amelyet saját készítésű lepényben kínálnak.
Lesz visszatérő, többszörös díjnyertes séf is a Food Truck Show-n. Ezúttal tejtermék nélküli naan kenyérhez, illetve házi lepényhez kínálja majd a szószos egytálételeit: halal vágással készült bárányragut, kebabot, tapaszokat, de lesz nála philadelphiai steak szendvics és visszatér az indiai lecsó húsgolyók nélküli verziója is, vegetáriánus ételként.
Igazi gasztronómiai kalandként Ázsia ízvilága egyetlen pohárba költözik rákos, marhás, csirkés levesek, vagy pekingi kacsás, Japán curry ízesítésű sülttészták formájában.
Az örök street food-klasszikus rántott csirkét is meg lehet kóstolni május első hétvégéjén, amelynek minden alkotóeleme gondosan válogatott, ellenőrzött forrásból származik, így garantálva a legfinomabb, legropogósabb bundájú csirkét a városban.
A 10. életévét ünneplő rendezvénysorozat első állomására visszatér a népszerű kő-papír-olló magyar bajnokság, de az igazi nagy dobásra Kovács Lázár készül, aki fesztivált és versenyt is szervez a Food Truck Show-ra, mégpedig pizza és olasz ételkülönlegességekből. Mindezek a legjobb minőségű nápolyi receptúrát követve készülnek a jubileumi rendezvényre.
Kapcsolódó cikkeink
Új piacot talált a hazai food truck scéna
Új piacot keres a hazai food truck scéna, ezért idén…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Gulyáságyúval és tacskófutammal indul a food truck szezon
Több száz éves „food truckok” érkeznek a Kincsem Parkba –…
Tovább olvasom >További cikkeink
„A polc nemcsak hely, hanem stratégia” – a P&G újragondolja a vásárlói élményt Magyarországon
Interjú Joanna Bohdanowicz-cal, a Procter & Gamble Közép-európai szenior igazgatójával…
Tovább olvasom >Brüsszel eljárást indított Magyarország ellen az árréskorlátozások miatt
Két kötelezettségszegési eljárást is indított Magyarország ellen az Európai Bizottság,…
Tovább olvasom >Májusban lassult az éves infláció az euróövezetben és az EU-ban
Az euróövezetben és az Európai Unióban is lassult az éves…
Tovább olvasom >