Párizsi bevásárlóutcában kérik Európa legmagasabb bérleti díjait

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 11. 16. 11:25

A Cushman & Wakefield idén is összeállította a világ legmagasabb bérleti díjait kérő bevásárlóutcák listáját.

Hatvankét ország 326 kiemelkedő lokációja közül 147 esetben tapasztaltak emelkedő bérleti díjakat és csupán 49 esetben csökkenőket – 2011-hez viszonyítva.

A párizsi Champs-Élysées 2012-ben a világ harmadik legdrágább bevásárlóutcájává lépett elő, ezzel Európa legmagasabb bérleti díjjal rendelkező kiskereskedelmi lokációja. A Hongkong-i Causeway Bay megelőzte a New York-i Fifth Avenue-t, mely 11 évig a világ legdrágábbja volt ebben a kategóriában.

Európában a párizsi Avenue des Champs-Élysée-t a londoni New Bond Street, a zürichi Bahnhofstrasse, a milánói Via Montenapoleone, a római Via Condotti követi az egy négyzetméterre jutó bérleti díj tekintetében.

A luxus kiskereskedelem továbbra is a fő mozgatórugó és a bérleti díj növekedések okozója a globális piacokon. A luxusmárkák versengenek a legjobb helyszínekért, mely a bérleti díjak emelkedéséhez vezet.

Martin Mahmuti, a Cushman & Wakefield európai piackutató csoportjának elemzője szerint globális szinten nem várható további jelentős növekedés, ám Ázsia és a csendes óceáni térség továbbra is a legtöbb nemzetközi kiskereskedő legfőbb célpontja marad, így India és Kína jelentős növekedés előtt áll. (portfolio.hu)

Kapcsolódó cikkeink