Parfait Restaurant – Étterem

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 03. 05. 08:00

A Sas utca és vidéke nem egyszerű környék. Egymást érik a vendéglátóhelyek, és úgy tűnik, nem csappan az étteremnyitási kedv a Bazilika környékén. Éppen ezért, a Parfait megálmodóinak törekvése az, hogy másmilyen fazont, más fajta vendéglátást kínáljanak, ezzel próbálva kitűnni az egyébként kiváló éttermek közül. Az alapból megállapítható, hogy a dizájn érdekes, sőt: zavarba ejtő. Az épületet eredetileg Lechner Ödön, a szecesszió építészetének világhírű, iskolateremtő mestere és a magyar szecessziós építészet megteremtője emeltette 1871-ben, nászajándékul a leányának. Az ebből fakadó építészeti értékeket megtartva, a Parfait igazi meghökkentő eklektikus stílusra sikeredett. A barokkosan cizellált csillár, a retro érzést sugárzó tapéták, a minimál dizájnos bútorzat együtt mégis izgalmas, rengeteg felfedezésre váró apróságot rejt. A kétszintes étterem hat különböző hangulattal csábít, a dongaboltozatos pince, a szivarszoba igazi csemege a feelingvadászoknak. A környezethez méltó módon az étlap is eklektikus, színes és változatos. A magyarok számár ismert, a külföldiek által elfogadható fogásokat a Four Seasonsban is pallérozódott szakács készíti. A választék a tervek szerint mindenkor a vendégek igényei alapján változik majd. n

Budapest, V. Sas u. 9.
Vezető szakács: Farkas Gábor
Tervező: Szabó Gertrúd