Parfait Restaurant – Étterem
A Sas utca és vidéke nem egyszerű környék. Egymást érik a vendéglátóhelyek, és úgy tűnik, nem csappan az étteremnyitási kedv a Bazilika környékén. Éppen ezért, a Parfait megálmodóinak törekvése az, hogy másmilyen fazont, más fajta vendéglátást kínáljanak, ezzel próbálva kitűnni az egyébként kiváló éttermek közül. Az alapból megállapítható, hogy a dizájn érdekes, sőt: zavarba ejtő. Az épületet eredetileg Lechner Ödön, a szecesszió építészetének világhírű, iskolateremtő mestere és a magyar szecessziós építészet megteremtője emeltette 1871-ben, nászajándékul a leányának. Az ebből fakadó építészeti értékeket megtartva, a Parfait igazi meghökkentő eklektikus stílusra sikeredett. A barokkosan cizellált csillár, a retro érzést sugárzó tapéták, a minimál dizájnos bútorzat együtt mégis izgalmas, rengeteg felfedezésre váró apróságot rejt. A kétszintes étterem hat különböző hangulattal csábít, a dongaboltozatos pince, a szivarszoba igazi csemege a feelingvadászoknak. A környezethez méltó módon az étlap is eklektikus, színes és változatos. A magyarok számár ismert, a külföldiek által elfogadható fogásokat a Four Seasonsban is pallérozódott szakács készíti. A választék a tervek szerint mindenkor a vendégek igényei alapján változik majd. n
Budapest, V. Sas u. 9.
Vezető szakács: Farkas Gábor
Tervező: Szabó Gertrúd
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A termelői együttműködések adhatnak választ a mezőgazdaság problémáira
A termelői együttműködések adhatnak választ a mezőgazdaság problémáira – jelentette…
Tovább olvasom >Aljafoci – A nap videója
Subsoccer a neve a „találmánynak”: az utóbbi évek legizgalmasabb kocsmasportja!
Tovább olvasom >Szavazz a kedvenc Menteshelyedre, garantált kedvezményekért!
A menteshelyek.hu a Paleo, vegán, cukormentes, regenor, tejfehérjementes, laktózmentes, szénhidrát-csökkentett…
Tovább olvasom >