Palóc linzert gyártanak szeptembertől Érsekvadkerten

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 08. 08. 11:20

Palóc linzert gyártanak szeptembertől a Nógrád megyei Érsekvadkerten; a támogatott programban kilenc embernek adnak munkát 28 hónapon keresztül – tájékoztatta az MTI-t a programot bonyolító Nógrádi Korona Szociális Szövetkezet elnöke pénteken.

linzer

Percsina Norbert elmondta: a rétsági központú szociális szövetkezet foglalkoztatási programja a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) 50 millió forintos támogatásából valósul meg.

Megkezdik az üzem kialakítását, a gépek beszerzését és beállítását Érsekvadkerten, majd szeptembertől indul a képzés és a foglalkoztatás – tette hozzá.

Kilenc, Rétságon és Érsekvadkerten élő, hátrányos helyzetű munkavállalót foglalkoztat majd a szövetkezet a sütemény gyártására, a linzert a Coop üzlethálózatán keresztül értékesítik.

A dolgozók foglalkoztatását 14 hónapig a program biztosítja, ezt követően újabb 14 hónapig a szövetkezetnek kell alkalmaznia az embereket.

Percsina Norbert elmondta: a palóc linzer a település és Palócföld hagyományait képviseli. Sajátossága, hogy helyben termelt alapanyagokból készül, saját recept alapján, ami új ízharmóniát ad a süteménynek.

Mint az MTI korábban megírta, hasonló program indul ősztől Érsekvadkerten a Nógrádi Palócok Szociális Szövetkezete szervezésében: 11 helyben élő, hátrányos helyzetű embert foglalkoztatnak a nagygönc, vagyis a töltött burgonyagombóc gyártásában legalább 28 hónapig, a projektre száz százalékos, 49,9 millió forintos támogatást nyertek el a TÁMOP pályázatán. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink