Csárda

Csárda

A Hungarikum Bizottságban az MVI javaslatára 2024 őszén felvételt nyert a „csárda” az Ágazati Értéktárba, ami után az ipartestület javaslatot tett a Magyar Értéktárba történő felvételhez. A cikk a Trade...

Tovább olvasom

Túlteljesítette a Nescafé a regeneratív gazdálkodásból származó kávébeszerzéssel kapcsolatos célját

A Nestlé nemrégiben bejelentette, hogy a Nescafé márka 2023-ban a kávébab 32%-át olyan gazdáktól szerezte be, akik regeneratív mezőgazdasági gyakorlatokat alkalmaznak és ezzel már most túlteljesítette a 2025-re kitűzött 20%-os...

Tovább olvasom

NAK TechLab – valós problémákra valós megoldások

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) immár hetedik alkalommal indítja el a NAK TechLab nagyvállalati–startup programját. A program célja, hogy az agrárium legégetőbb problémáira a startupok és a vezető iparági szereplők...

Tovább olvasom

HUNGRAIL: a Vasúti Egyes Kocsi Teherfuvarozás támogatási programot a következő években is fenn kell tartani

A VEKT (Vasúti Egyes Kocsi Teherfuvarozás) támogatási programot idén is fenn kell tartani és fontos a 2026 utáni, újabb öt évre történő meghosszabbítása – közölte a HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület. ...

Tovább olvasom

Közel húsz év után visszatért a SPAR Finnországba

Közel két évtizedes szünetet követően a SPAR ismét megjelent Finnországban és megnyitotta első Eurospar szupermarketét a Tampere melletti Ylöjärviben. Az üzletet a Tokmanni üzemelteti, amely a SPAR finnországi licencpartnere. A...

Tovább olvasom

Tovább emelkedett a vágómarha termelői ára

Az AKI vágási statisztikai adatai szerint 2025 január–áprilisában a szarvasmarha vágása élősúlyban kifejezve 31 százalékkal emelkedett a 2025. január–áprilisi mennyiséghez képest. Az összes vágás több mint felét adó tehenek vágása...

Tovább olvasom

Mesterséges intelligenciával segíti baristáit a Starbucks

35 amerikai üzletében kezdte tesztelni a Starbucks új generatív mesterségesintelligencia-eszközét, a Green Dot Assist nevű virtuális asszisztenst, amely valós időben segíti a baristák munkáját. A vállalat a Leadership Experience nevű...

Tovább olvasom

Hazánk továbbra is kiáll a hatékony növény- és állatvédelem mellett

Brüsszel nem veszélyeztetheti a gazdák versenyképességét az állat- és növényvédelem területén sem – közölte Nagy István agrárminiszter közösségi oldalán a Mezőgazdasági és Halászati Tanács keddi, luxembourgi ülése kapcsán. A tárcavezető...

Tovább olvasom

Mire jó a mikrosütő még – A nap videója

Tejhabot szeretnél fél perc alatt? Vagy narancsot facsarni kisebb erőfeszítéssel? Kiváltanád a rákkeltőkkel telinek mondott  „ipari” pattogatott kukoricát? Mai videónk talán segít neked.  ...

Tovább olvasom

Melyik a legmegterhelőbb szakma 2025-ben – A nap képe

Amíg el nem érnek egy bizonyos szintű beosztást, egészen biztosan a szakácsoké....

Tovább olvasom

A nap mondása

...

Tovább olvasom

Stratégiai építkezés, fenntarthatóság és közösségi jelenlét a Reálnál

2024-ben a Reál-csoporton belül tovább folytatódott az előző években megkezdett strukturális átalakulás, azaz a választék, az árazás és az akciók országos szintű harmonizálása. 2024 év végére több, jelentős összegű beruházással...

Tovább olvasom

Alkotmányos jog lett a készpénz: minden kereskedőnek biztosítania kell a lehetőséget

Megjelent a Magyar Közlönyben az a jogszabály, amely a készpénzes fizetéshez való jogot az Alaptörvényben rögzíti, és kötelezővé teszi a kereskedők számára, hogy vásárlóik számára elérhetővé tegyék ezt a fizetési...

Tovább olvasom

Omnichannel vagy semmi – Az e-commerce új iránya

„Mintegy 450 ezer magyar 2023-ban úgy vásárolt először a Temun, hogy előtte és azóta sem rendelt semmilyen más online csatornán” – hívta fel a figyelmet Madar Norbert, a PwC e-kereskedelemért...

Tovább olvasom

Több a kérdés, mint a válasz: mit árulnak el valójában az Eurostat friss fogyasztási adatai Magyarországról?

Megjelentek az Eurostat 2024-es fogyasztási és gazdasági statisztikái, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, azonnal fellángolt a vita: Magyarország valóban sereghajtó lenne az Európai Unióban? Vagy épp ellenkezőleg, egyes mutatók...

Tovább olvasom

Teniszpályányi fagyasztó, 5 szupermarketnyi hűtőraktár, 4 hőzóna és naponta 100 ezer hűtött termék – ilyen a Kifli.hu nyári logisztikája

Naponta közel 100 ezer hűtött és több mint 6600 fagyasztott termék: ennyit mozgat meg a Kifli.hu logisztikai rendszere a nyári csúcsban, miközben a frissesség egyetlen fokot sem enged. A megszakítás...

Tovább olvasom

GKI: Mit jelent nekünk a külföldi turista?

Az elmúlt tizenöt évben komolyan megnőtt a turizmus szerepe Magyarországon. A külföldiek által Magyarországon eltöltött napok száma 2010-es 95,7 millió napról a 2019-es csúcsig 138,5 millió napra nőtt (+44,7%), és...

Tovább olvasom

A Heineken 0.0 a mozivászonra gurul: új fejezet a mértékletesség kultúrájában az F1® THE MOVIE-val

 A Heineken 0.0 hivatalos partnerként csatlakozott az Apple Original Films F1® THE MOVIE (F1: A film) című filmjéhez. Az együttműködés részeként egy vadonatúj kampány is indul, amelyet maga a film rendezője és...

Tovább olvasom

Új üzemeltetési igazgató az ORLEN Hungary-nél

Gyúrós Péter 2025. március 17-től az ORLEN Hungary Retail Operations igazgatójaként csatlakozott a vállalathoz. Több mint két évtizedes tapasztalatával a kiskereskedelmi és üzemanyagpiacon meghatározó szereplőként erősíti az ORLEN magyarországi működését....

Tovább olvasom

Vásárlói tudatosság és digitális átalakulás: 2024 FMCG-piaci tanulságai

Alábbi összeállításunkban több nagy elemző cég aktuális adatait, insightjait idézve tekintjük át 2024 legjellemzőbb élelmiszer-kereskedelmi és fogyasztói trendjeit. Az iparágat a visszafogott növekedéstől az egészségtudatosságig sokrétű változások formálták tavaly is....

Tovább olvasom

Milliárdos forgalmat hozott az otthonfelújítási SZÉP-kártyás lehetőség

2025. január 1-jétől új felhasználási cél nyílt meg a SZÉP-kártya birtokosai előtt: a rajta lévő összegek legfeljebb felét már otthonfelújításra is elkölthetik. Az elmúlt fél év tapasztalatai szerint az ügyfelek...

Tovább olvasom

Tovább csökkent a hazai élelmiszerek aránya a szlovákiai üzletekben

A szlovákiai üzletek polcain tavaly ismét visszaesett a hazai élelmiszerek aránya, a trend közel másfél évtizede csökkenő a Szlovák Élelmiszeripari Kamara (PKS) hétfőn közzétett adatai szerint – írta a TASR...

Tovább olvasom

Siófok vezeti a Szallas.hu 2025-ös nyári időszakra szóló belföldi foglalási toplistáját

Siófok vezeti a Szallas.hu 2025-ös nyári időszakra szóló belföldi foglalási toplistáját, közel két és félszer annyi foglalással, mint a második helyezett Budapest. A Balaton térsége a legkeresettebb régió, a foglalások...

Tovább olvasom

A gazdasági fellendülés ellenére nőtt a fizetésképtelenségek száma a közép-kelet-európai régióban

Ellentmondásos képet fest a Coface nemzetközi hitelbiztosító éves Közép- és Kelet-Európára (CEE) vonatkozó fizetésképtelenségi jelentése. Bár 2024-ben gazdasági növekedés volt a térségben, az üzleti bizonytalanság tovább fokozódott. Az infláció enyhülése...

Tovább olvasom

Egy kattintás a boldogságért: tízből kilenc magyar impulzusvásárló

A magyarok ötöde vásárol rendszeresen olyan terméket, amit előre nem tervezett – derül ki a MediaMarkt legfrissebb, országos reprezentatív kutatásából. A fiatalabb korosztályra különösen jellemző, hogy a vásárlási döntéseket hangulatok...

Tovább olvasom

Az egyszerűsített egyszerűsítése

Kovács László, az MVI elnöke több szakmai szervezet (Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége, Magyar Cukrász Ipartestület, Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, Pannon Gasztronómiai Akadémia, Stílusos Vidéki Éttermiség) képviseletében levélben...

Tovább olvasom

Mennyit kell inni nyáron? – ajánlás a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségétől

A forró nyári napok és a fokozott fizikai igénybevétel miatt ilyenkor különösen fontos odafigyelnünk a megfelelő folyadékpótlásra – figyelmeztet legújabb közleményében a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ). A szakemberek szerint...

Tovább olvasom

Klimatikus ízválság: veszélyben a gin karakteres zamata?

A gin ízvilágát meghatározó borókabogyók is megsínylik a klímaváltozást – derül ki a Heriot-Watt Egyetem legújabb kutatásából. A Skóciában működő Nemzetközi Sörfőző és Szeszipari Központ (ICBD) szakértői kimutatták, hogy az...

Tovább olvasom

Burn Narancs

A tűz megszelídítése megváltoztatta az emberiséget, és kiemelt minket a többi földi faj közül. Már az ősidők óta a tűz körül születtek a legnagyobb ötletek, így jött létre a BURN...

Tovább olvasom

Közös tisztítószercsomagokat kínál a Vileda és a Dr. Beckmann Németországban

Stratégiai együttműködésre lép a Vileda és a Dr. Beckmann Németországban – jelentette be a Vileda. A háztartási márkák 2025 második negyedévétől közös termékcsomagokat dobnak piacra, amelyek a bolti értékesítési pontokon...

Tovább olvasom
Oldal