Óvodákat újítanak fel a Tesco önkéntesei

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 08. 23. 00:00

Felújítják az árvíz során megsérült arnóti óvodákat a Tesco önkéntes munkavállalói. Az augusztus 18-19-én lezajló akciónak köszönhetően mintegy 100 óvodás járhat szeptembertől rendezett körülmények között az oviba.

Ráadásul az áruházláncnak köszönhetően új játszótérrel és rengeteg új játékkal is gazdagodnak az intézmények.
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében számos közintézmény sérült meg az árvíz következtében. Az önkormányzatok forrásai igen szűkösek, így például több oktatási intézmény egyelőre alkalmatlan arra, hogy szeptembertől újra megkezdje működését. Ez a helyzet a Miskolc melletti Arnóton működő két óvodával is, amelyek helyreállításában most a Tesco-Global Áruházak Zrt. önkéntesei segítenek.
Az áruházlánc munkatársai előzetesen felmérték, milyen munkálatok elvégzésére van szükség ahhoz, hogy az ovisok komfortos körülmények közé térjenek vissza szeptember elején. A Tesco budaörsi központjában meghirdették a lehetőséget, hogy a munkatársak önkéntes alapon, munkaidőben segíthessenek a munkálatok elvégzésében augusztus 18-án és 19-én. Ez idáig sok lelkes munkavállaló jelentkezett arra, hogy szebbé tegyék a két óvodát, amelyekben mintegy 100 óvodással foglalkoznak.
A legsürgősebb feladatok közé tartozik a homokzsákok összeszedése, a homokozókban lévő szennyezett homok kicserélése, a virágoskert rendbetétele, a kerítések lemosása, az ablakok festése, a vakolat kijavítása, a pince és az udvari játékok lefestése. Az elvégzendő feladatokhoz az eszközöket és a szükséges anyagokat beszállítói segítségével a Tesco biztosítja.
A felújítás során félmillió forint értékben egy új homokozóval és egy kültéri rugós játékkal is gazdagítják az egyik óvoda játékparkját. Az EU-s szabványoknak megfelelő játékokat a gyártó és forgalmazó M&M-Pack Kft. ajánlotta fel. A vállalkozás országszerte több mint 500 játszóteret épített ez idáig. Ezeken kívül a Tesco több doboznyi használt és vadonatúj játékot is adományoz Arnót óvodái számára, melyek a cég és a dolgozók adományaiból tevődnek össze.
Kapcsolódó cikkeink