Óvatosan

Szerző: Hermann Zsuzsanna Dátum: 2020. 12. 04. 08:01

Ilyenkor már általában nagy várakozásokkal állunk az év vége előtt. Várjuk a karácsonyt – részben az otthoni együttléttel, részben a karácsonyi forgalommal. Mindenki készül még egy utolsó hajrára az évben, és drukkol a bónuszaiért. Ilyenkor már általában fél lábbal a jövő évben vagyunk, és nagyjából látjuk a jövő évi promókat, a termékbevezetéseket, és már ceruzával beírtuk, hogy nyáron mikor megy a család nyaralni és hova… Általában.

Az idén, úgy fest, a karácsony is más lesz. Persze karácsony lesz, akárhogy is, de azért a nagy családi-baráti összejövetelek, a végeláthatatlan nagy vacsorák, ünnepi ebédek és az ajándékhalmok szűkebbre szabottan várják majd az ünneplőket, és azok kisebb számát. Többen maradnak otthon, zárkóznak be még az ünnepekre is. Vannak, akik azért azt mondják, hogy Őket már nem érdeklik a körülmények, húsvét se volt, nyaralás se volt… – legalább karácsony legyen!

De persze az óvatosság most mindent és mindenkit utolér minden téren. Kivel találkozunk, mennyi időt töltünk együtt… Mindenben átgondoljuk, hogy mi mekkora kockázat, magunknak, a családunknak. És ugyanúgy óvatosak vagyunk a karácsonnyal, az ünnepekkel és a jövő évvel. A jövő évi tervezéssel, biznisz oldalról és privát vonalon is. Már gondolatainkban is óvatosak vagyunk.

A jövő évi tervezéshez egy kis útmutatót készítettünk, az idei Business ­Days 4 napjának beszámolójával. Nagyon sok érdekeset és hasznosat mondtak és mutattak be a jelenlévő vagy akár online bekapcsolódott előadóink az elmúlt egy évről és az általuk vártakról, elképzelésekről, óvatos tervezésekről.

Mi is óvatosan tervezünk, de előre nézünk. Új projekteket indítunk, és azzal próbáljuk támogatni partnereinket, hogy a számukra fontos dolgokra még jobban ráirányítjuk a figyelmet. Ilyenek lesznek az innovációk, amelyekkel e számunk Reflektor rovatában kiemelten foglalkozunk, a fenntarthatóság, amelyre a versenyt és mellékletet már hirdetjük, és a megannyi korábban bevezetett, már hagyományos tematikájú mellékleteink, versenyeink.

Tudjuk, hogy mindenre megoldást az az időpont fog adni, amikor a tömegek számára mindenhol elérhető lesz a vakcina. És bár az oltás saját jogon eldönthető: kérjük-e, melyiket, mikor – már most hallható, hogy nagyon sok mindenben korlátozásra számíthatnak azok, akik nem fogják beoltatni magukat.

Bízom egy jobb évben, a folytatódó együttműködésekben, a közös tervezésekben és az újra ránk találó sikerekben. Kívánok ilyen jövő évet mindannyiunknak, és idénre nagyon szép ünnepeket!

Hermann Zsuzsanna, főszerkesztő

Kapcsolódó cikkeink