Ötmilliárd forint feletti árbevételt vár idén is a Szarvasi Mozzarella Kft.
A Szarvasi Mozzarella Kft. az idei esztendőben 5,5 milliárd forintos árbevétellel számol, ami hasonló a tavalyi adathoz – közölte az MTI-vel Rohony Miklós, a társaság marketing vezetője.
kép: szarvasimozzarella.hu
Az olasz típusú sajtokat több mint 25 éve gyártó cég 1996-ban került magyar családi tulajdonba, és naponta 100 ezer liter tejet dolgoz fel. Évente 4,5 millió kilogramm sajtot állítanak elő, több mint 95 százalékát Magyarországon értékesítik, piacvezetők a saját kategóriájukban.
A szükséges alapanyagot az üzem 20 kilométeres körzetében működő tejtermelő gazdaságoktól szerzik be, a feldolgozás mennyisége elérte a gyár teljes kapacitását. Ezért a gyártás minőségi és mennyiség növelése érdekében pályázatot nyújtottak be a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programhoz (GINOP), amelynek sikere esetén milliárd forintos nagyságrendű fejlesztést terveznek. Addig is készülnek a következő esztendőre, s mint mondta egy új „meglepetés termékkel” is elő fognak rukkolni, ám erről egyelőre nem kívánt részleteket elárulni. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Minőséget az ünnepi asztalra!
Az elmúlt években megnőtt az igény a kézműves, különleges sajtok…
Tovább olvasom >Új növényi alapú alternatívával bővül a „Nevető tehén” sajtcsalád
A „Nevető tehén” sajtok köre új növényi alapú alternatívával bővült.…
Tovább olvasom >Szerelőcsarnokot épített a tolnai Agro-Tipp Kft.
Csaknem ezer négyzetméteres szerelőcsarnokot épített a mezőgazdasági gépek kereskedelmével foglalkozó tolnai…
Tovább olvasom >További cikkeink
Joghurtból erdő: 5000 facsemete telepítését támogatta a Nádudvari
Átfogó környezettudatos fejlesztési programot valósít meg az idén a Nádudvari…
Tovább olvasom >Ünnepi hangolódás költséghatékonyan – ajándékötletek 5000 Ft alatt
A karácsonyi ajándékok beszerzése kapcsán az egyik legfontosabb tanács, hogy…
Tovább olvasom >Még hiányzik az a kis extra, amit az egészségért tehetnénk
Mindössze a magyarok fele szed rendszeresen vitaminokat, és még ennél…
Tovább olvasom >