Öt érmet nyertek a soproni rozék

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 12. 11. 00:02

A 11. alkalommal rendezték meg az Országos Rozé Borversenyt Kunszentmiklóson. Aranyérmet nyertek a Töltl Pincészet és a Vincellér MPS Kft. 2009. évi Soproni Kékfrankos Rozé újborai.

A XVIII. században épült gyönyörű kunszentmiklósi városházán rendezett versenyen összesen 179 rozé és siller bort bírált a szakértő zsűri. Az öt bíráló bizottság összesen 22 aranyérmet, 80 ezüstérmet, 57 bronzérmet osztott ki, ebből két aranyéremmel, egy ezüstéremmel és két bronzéremmel a soproni rozékat díjazták a borbírák.
A soproni borászatok által benevezett valamennyi tételt elismerték a szakértők aranyérmeikre lehetnek büszkék a Töltl Pincészet és a Vincellér MPS Kft. borászai 2009. évi Soproni Kékfrankos Rozé újboraikkal. Ezüstéremmel lett gazdagabb a Taschnervin Kft. Kékfrankos-Pinot noir Rozéja. Bronzérmekkel jutalmazták a Vinex Kft. 2008-as és 2009-es Kékfrankos Rozéit, valamint elismerésben részesült Iváncsics Zoltán Merlot Rozéja is.
A méltán elismert soproni rozékat 7-9°C-ra hűtve érdemes fogyasztani, hogy frissességüket és gyümölcsösségüket megtartva kísérjék a könnyű egytálételeket éppúgy, mint a meghitt baráti, családi beszélgetéseket – írja a sopron.hu.

Kapcsolódó cikkeink