Ősszel jöhet a növényi alapú Nutella
Hónapokig tartó híresztelések után a Ferrero bejelentette a növényi alapú Nutella bevezetését, amely még idén megjelenik egyes európai országok üzleteiben.
A cikk a Trade magazin 2024/8-9. lapszámában olvasható.
A Ferrero szóvivője megerősítette, hogy 2024 őszén forgalomba kerül a Nutella Plant-Based. Mint a szakember elmondta, a Ferrero folyamatosan figyelemmel kíséri az új kategóriákat és az aktuálisan megjelenő élelmiszeripari trendeket. A cég globális márkáinak innovatív szellemiségét és évtizedes szakértelmét kihasználva dobja piacra 2024 őszén néhány európai országban a Nutella Plant-Based terméket.
Az eredeti termékéhez hasonló élményt ígérő növényi alapú Nutella tehéntej helyett növényi alapanyagokból készül, és így a közkedvelt mogyorókrém még több ember számára elérhető.
Arról egyelőre nem szólnak a hírek, hogy a Nutella Plant-Based mely országokban kerül a polcokra, és mennyibe fog kerülni, de állítólag vegán minősítést kap majd.
Bár a Nutellának számos vegán alternatívája létezik különböző márkák alatt, a növényi alapú étrendet követők már régóta várják a híreket gyermekkori kedvencük tejmentes változatáról.
A Ferrero vegán Nutelláról szóló döntése a növényi alapú táplálkozás iránti ugrásszerű érdeklődésre válaszul született meg Európában. Egy tavaly közzétett felmérés szerint az európaiak 28%-a hetente fogyaszt valamilyen növényi alternatívát, melyek közül a legnépszerűbb a növényi tej. //
Kapcsolódó cikkeink
A növényi alapú jövőért felhagy a hústermékgyártással a Gruppo Tonazzo
Az olasz Gruppo Tonazzo bejelentette, hogy az év végéig felhagy…
Tovább olvasom >Növényi alapú pop-up üzletet nyitott az Impossible Foods Chicagóban
Impossible Quality Meats néven nyitotta meg az Impossible Foods pop-up koncepcióját Chicago Uptown…
Tovább olvasom >Növényi alapú Lurpak az Egyesült Királyságban és Dániában
Az Arla Foods multinacionális szövetkezet a Lurpak vaj növényi alapú…
Tovább olvasom >További cikkeink
30 százalékos kedvezmény kell a sikerhez a Black Friday-on
Az idei Black Friday szezonban a fogyasztók várhatóan többet vásárolnak…
Tovább olvasom >Burgonyahelyzet Magyarországon: olcsóbb, de nem problémamentes
A burgonya, mint alapvető élelmiszer, minden évben reflektorfénybe kerül, különösen…
Tovább olvasom >Idén is a tavalyi áron kaphatjuk a karácsonyi halat
A tavalyinál kedvezőtlenebb időjárási körülmények hatására a haltermelők idén összességében…
Tovább olvasom >