Ősszel indul a „Lehetőségek a falusi turizmusban” képzés

Szerző: Ipacs Tamás Dátum: 2022. 08. 05. 08:27

A FATOSZ ismét elindítja képzését, melynek célja a szakmai felkészítés kezdő falusi vendéglátók és vidéki szolgáltatóként tanyagazdaságot, farmgazdaságot működtető magánszemélyek, kis- és mikrovállalkozások számára. Olyan kreatív ismeretek és alkalmazások elméleti és gyakorlati elsajátítása, amely a felnőttképzésben résztvevő személy általános műveltségének, személyiségének és kompetenciáinak fejlődését eredményezi.

A képzés várható időtartama: 70 óra

A képzés célcsoportja: a falusi vendégfogadók, a falusi turizmus, mint szolgáltatói tevékenység iránt érdeklődők, akik most tervezik A képzés célcsoportja: a falusi vendégfogadók, a falusi turizmus, mint szolgáltatói tevékenység iránt érdeklődők, akik most tervezik bekapcsolódásukat a vendégfogadásba, vagy szeretnék ismereteiket elmélyíteni. Ők lehetnek kezdő falusi vendéglátók, ÚMVP és VP nyertes falusi szállásadók, vidéki szolgáltatók, tanyagazdaságot és farmgazdaságot működtető magánszemélyek, őstermelők, kis- és mikro vállalkozások vezetői, munkatársai.

A képzés során megszerezhető kompetenciák:
a résztvevő képes lesz a turizmus-ágazat jelentőségét felismerni és megérti a turizmus rendszer működését.
a résztvevő képes lesz elhelyezni és értékelni a falusi vendéglátás helyét és szerepét a turizmus rendszerén belül.
a résztvevő megismeri a falusi vendéglátás szerepét és lehetőségeit a családi gazdaság jövedelemkiegészítésében, a falu és a vidék integrált fejlesztésében, a nemzeti turisztikai célok megvalósításában.
a résztvevő elsajátítja a falusi vendéglátás, mint komplex idegenforgalmi szolgáltatás – (termék) jellemzőit, összetevőit, a falusi turizmus keresleti és kínálati jellemzőit, a gazdaságosság és versenyképesség feltételeinek ismereteit.
a résztvevő gyakorlatot szerez a takarékos és a környezettudatos háztartásvezetésben és megismeri a higiéné alapelveit.
a résztvevő képes lesz adott falu és az azt körülvevő kistérség, tájegység természeti adottságait, kirándulóhelyeit, gyógy-és termálfürdőit, történelmi nevezetességeit, népszokásaikat és egyéb idegenforgalmi attrakcióit ismertetni és ajánlani.
a résztvevő elsajátítja a helyes vendégfogadói magatartást és szemléletmódot.
A képzés tervezett helyszíne: Budapest, megyeszékhelyek

A képzés várható időtartama: 70 óra

Címkék: ,

Kapcsolódó cikkeink