Országos házhoz szállításba kezd a Starbucks az USA-ban a DoorDash-sel

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 01. 25. 09:48

Kiterjesztette amerikai partnerségét a DoorDash Inc-vel a Starbucks, arra számítva, hogy vásárlói a világjárvány elmúltával is hajlandók lesznek többet fizetni minőségi italuk házhoz szállításáért.

A kávéfogyasztók Észak-Kaliforniában, Texasban, Georgiában, Floridában és néhány más piacon mostantól a DoorDash-en keresztül kiszállítva  isélvezhetik kedvenc kávéjukat, forró italukat. A kávézólánc a DoorDash-t Atlantában, Houstonban és a kaliforniai Sacramentóban tesztelte, majd tavaly Seattle, Portland, Oregon és New York City következett.

A Starbucks házhoz szállítási szolgáltatása 2020 óta országszerte elérhető az Uber Eats segítségével. A lánc most az elkövetkező hetekben a DoorDash területeit bővíti, és várhatóan márciusra mind az 50 államban jelen lesz – közölte a vállalat.

Míg az infláció és a menüárak emelkedésével egyes pénzszűkében lévő fogyasztók felhagytak a kiszállításra rendeléssel, a Starbucks szerint vásárlói körében, akik jellemzően tehetősebbek, és a magasabb árak ellenére is vásárolják a trendi, személyre szabott italokat, nőtt az igény e szolgáltatásra.

A kávézólánc házhoz szállítási szolgáltatása az Egyesült Államokban éves szinten 20%-kal bővült, és az vásárlók körülbelül kétszer annyit költenek a kiszállításos, mint az üzletben történő rendelésekre – mondta Brady Brewer marketingvezető a vállalat szeptemberi befektetői napján. „A kiszállítás jelentős növekedési lehetőséget jelent számunkra, amely várhatóan megduplázza a bevételeket a következő néhány évben” – mondta a szakember egy leirat szerint.

ESM

Kapcsolódó cikkeink