Kínában óriási üzlet a kondom

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 05. 29. 11:02

Az ausztrál Ansell eladta az óvszergyártással foglalkozó részlegét 600 millió dollárért egy kínai konzorciumnak. Míg az ausztrálok úgy vélik, hogy a piac zsugorodik, addig Kínában óriási üzletet látnak a kondomban – írja az origo.

kondom

Egy kínai konzorcium 600 millió dollárért (800 millió ausztrál dollárért) felvásárolta az ausztrál Ansell vállalat óvszerekkel foglalkozó részlegét. Ez azt jelenti, hogy a világ második legnagyobb óvszergyártója került új tulajdonba. Az összeg forintra átszámolva 164 milliárd forintnak felel meg.

A globális piacon az Ansell több márkával van jelen, hozzájuk tartozik a Mates, a Skyn, a LifeStyles és a Jissbon is, amivel a Durex mögött állnak.

Az üzlet lehetővé teszi az Ansell számára, hogy ezentúl az ipari és az orvosi gumikészítményekre összpontosítson – írja a BBC.

Az óvszer részleg volt az 1905 óta működő vállalat legrégebbi, de ugyanakkor legkisebb divíziója is. A döntés hatására a cég részvényeinek árfolyama 4,3 százalékkal emelkedett az ausztrál tőzsdén.

Az óvszerekkel foglalkozó Sexual Wellness részleg a cég eladásainak 14,1 százalékát tette ki 2016-ban. Az Ansell ráadásul úgy érezte, hogy a kondompiacban már nincs nagyobb potenciál, és várhatóan lassulni fog.

Ezzel ellentétben a kínai óvszerpiac rohamos ütemben nő, a szakértők 2016 és 2024 között évente 12 százalékos bővüléssel számolnak, míg az éves kínai piac nagyságát 5 milliárd dollárra becslik.

Az eladásokat segítheti, hogy a szex már közel sem számít tabutémának a hatalmas ázsiai országban, lazább szabályozás alá esik, és az oktatásban is egyre hangsúlyosabb a szexuális felvilágosítás. (origo)

Címkék: , ,

Kapcsolódó cikkeink