Óriásit drágulhat a sör decembertől

Szerző: Trademagazin Dátum: 2022. 11. 29. 10:51

Akár 40-50 forinttal is nőhet a sör ára – legalábbis így értesült a Metropol. A szomszédunkban zajló háború kitörése után az alkoholos termékek árai szerényebben emelkedtek mint az élelmiszereké, ám a fegyveres konfliktus negatív hatásai már érződnek a világ nagyobb sörgyártóinál is.

Az éves fogyasztás várhatóan a drágulás ellenére is nagyobb lesz, mint a tavalyi

Legutóbb az év elején volt nagyobb áremelés, akkor mind a három nagy külföldi tulajdonú magyarországi sörgyártó emelte az árait. A kereskedők szerint 4-5 százalékos volt az áremelés, ami a legolcsóbb söröknél 10 forintot jelentett, de a prémium sörök árai ennek többszörösével is nőttek. A Ripost úgy tudja, hogy több hazai kereskedés, éppen ezért jó előre bevásárolt, azért hogy elkerüljék a drasztikus mértékű drágulást.

Mint, ahogyan arról korábban beszámoltunk, a szankciós válság és az energiakrízis miatt egyre nagyobb gondokkal küzd Európa legnagyobb maláta exportőre. A gyártáshoz ugyanis elengedhetetlen a gáz, ám a földgáz ára egy év leforgása alatt megduplázódott, mostanra pedig már megháromszorozódott, így egyre drágábban lehet előállítani a sört – írja a lap.

 

Kapcsolódó cikkeink