Online piactér és ingyenes hirdetőoldal segíti a felvidéki magyar kistermelőket

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 06. 28. 11:06

Felvidéki magyar kistermelőket és vásárlóikat megszólító online piacteret, és egy ingyenes hirdetői oldalt is indított a helyi magyar őstermelők segítése, illetve a közösségen belüli kereskedelem megkönnyítése érdekében a Libertate polgári társulás – tájékoztatta az MTI-t a szervezet.

internet

A szervezet a kulturális és közéleti programok szervezése mellett, a felvidéki magyarság gazdasági gyarapodását célzó eszközökkel is segíti a helyi közösség megerősödését.

Elsőként a felvidéki magyar vállalkozásokat összegyűjtő, és azok elérhetőségeit és profiljait röviden bemutató honlapot indítottak a www.szolgaltatas.sk címen. Ezt követte, a www.haztaji.sk , amely egy felvidéki magyar őstermelőket kiszolgáló, ingyenes online piactér. A szervezet célja az volt, hogy összekösse a kiváló minőségű alapanyagokat kínáló helyi magyar gazdálkodókat a háztáji termékek iránt érdeklődőkkel. Az elképzelés azzal is számol, hogy alapul szolgálhat a termelő és a vásárló közti, közvetlen, hosszú távon működő bizalmi kapcsolat kiépítéséhez.
“A tapasztalatok azt mutatják, hogy a vásárlók keresik a magasabb értéket képviselő háztáji termékeket, de sokan nem is tudják, hogy a közelükben milyen kiváló termelők vannak, és pont ebben segít a háztáji.sk” – mondta kezdeményezésükről Németh Róbert a Libertate polgári társulás elnöke.
A szervezet legújabb projektje, a www.termek.sk honlapon érhető el. “A termék.sk-tól azt várjuk, hogy élő adatbázisként szolgálja a felvidéki magyarokat, online térként, ahol bárki kínálhat használt vagy akár új terméket is, és mindezt ingyenesen” – mondta Németh Róbert, hozzátéve: kezdeményezésükkel a magánszemélyek mellett a vállalkozókat is szeretnék megszólítani. (Starovic Tibor, MTI)

Kapcsolódó cikkeink