Online konferenciasorozat indul az ökológiai gazdálkodásról

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 05. 14. 09:49

Online konferenciasorozatot indít a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. A három eseményből álló tájékoztatás célja, hogy hozzásegítse a feldolgozóüzemeket, a kertészeteket és az állattartó telepeket az ökológiai gazdálkodáshoz, illetve az ökotermékek feldolgozásához kapcsolt pályázati előnyök hatékony kihasználásához.

Az új KAP Stratégiai Tervének megfelelően a hamarosan megnyíló pályázati felhívások többlet támogatást és a pályázatok elbírálásánál többletpontot biztosítanak az ökológiai gazdálkodóknak és a biotermékeket gyártó feldolgozóüzemeknek is. A források megléte ugyanakkor csak az egyik alapvető feltétele az ökológiai szemlélet és gyakorlat terjedésének; a sikeres és gyors változásokhoz az ökológiai gazdálkodáshoz kapcsolódó tudnivalókat is el kell juttatni az érintettekhez. Ez a célja a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. hamarosan induló konferenciasorozatának ‒ ismertette a leendő eseménysorozatot Dr. Roszík Péter a konferenciát szervező Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az egyes alkalmak a pályázati felhívásokhoz igazodva más-más célcsoportoknak szólnak. Az első rendezvényen a feldolgozóüzemeket, a másodikon a kertészeteket, a harmadikon pedig az állattartókat készítik fel arra, hogy a nekik kiírt pályázatokon minél sikeresebben vegyenek majd részt. Ezt szem előtt tartva válogatták ki az egyenként félnapos, online konferenciák előadóit is. Az illetékes minisztérium vezető szakértői mellett a Biokontroll legfelkészültebb szakemberei vesznek majd részt, illetve gyakorlott pályázatíró cégek osztják meg tapasztalataikat.

A rendezvénysorozattal a Biokontroll kifejezetten hagyományt szeretne teremteni. A cél az, hogy a szervezet a későbbiekben megjelenő, az ökotermelést folytatókat preferáló pályázati kiírásokat is megelőzően szervezzen egy-egy tájékoztató konferenciát, amely jelentősen javítja a résztvevők esélyeit a kívánt támogatások elnyerésére.

Kapcsolódó cikkeink