Önkiszolgáló pénztárak egy angliai Tescoban

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 10. 26. 00:00

Meglepő újdonsággal rukkolt elő a Tesco: a szigetországban megnyílt az első olyan áruházuk, ahol önkiszolgáló vonalkód-ellenőrzés történik, ezért gyakorlatilag nincs szükség pénztárosokra.

A napokban, Northamptonban megnyílt áruházban gyakorlatilag  önkiszolgáló vonalkód-ellenőrzés számlázza a vevők által vásárolt termékeket. Öt pultot egyetlen áruházi dolgozó felügyel. Az áruházlánc szerint az automatizmus hatékonyabbá teszi, és jelentősen gyorsítja a vásárlást. A rendszer ellenzői azonban attól tartanak, hogy az új mechanizmus elterjedésével munkahelyek százai kerülhetnek veszélybe.
Európa-szerte már több boltban is működik hasonló rendszer, de a Tesco – mint a legtöbb üzlettel rendelkező brit üzletlánc és a világ egyik legnagyobb kiskereskedelmi hálózata – most először próbálkozik ilyennel.
A Tesco ugyanakkor nem tervezi, hogy a közeljövőben több hasonló üzletet nyitna. Az automatikus kasszák egyfajta próbaüzemben működnek, és belátható időn belül nem létesítenek hasonlókat – írja a pénzcentrum.hu.
Kapcsolódó cikkeink