Önkéntes kivásárlásokkal szervezi át az észak-amerikai munkaerőt a Coca-Cola

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 11. 10. 09:10

“Önkéntes kiválási program” keretében tervezi Coca-Cola Észak-Amerikában átszervezni a jelenleg mintegy 6000 főből álló munkaerőt, amely program alkalmazotti kivásárlást is magában foglal. A munkavállalóknak november 14-18. között kell dönteniük arról, hogy elfogadják-e a kivásárlási ajánlatot. A vállalat nem közölte, hogy hányan jogosultak erre.

A világjárvány erősödésével a Coca-Cola széles körű átszervezésbe kezdett üzletmenetének racionalizálása céljából. Ez magában foglalt leépítéseket és az italportfólió méretének csökkentését, hogy a jelenleg is növekedési pályán lévő, potenciállal rendelkező márkákra összpontosíthasson. A racionalizálás során eladta vagy leállította a Zico kókuszvíz, az 1963 óta létező, akkor első diétás üdítője, a Tab, valamint az Odwalla gyümölcslé gyártását, az Honest teakínálatát pedig még ebben az évben megszünteti.

2020 decemberében a vállalat szerkezetátalakítási terve részeként világszerte 2200 munkahelyet szüntetett meg felvásárlások és elbocsátások révén. Az italóriás az Egyesült Államokban 1200 fővel, azaz 12%-kal csökkentette a munkaerő létszámát.

A Coca-Cola közleményében azt írta, hogy a kivásárlásokkal a vállalat “új utakat keres működésének fejlesztéséhez, a komplexitás csökkentéséhez és a tempó fokozásához”.

A Coca-Cola “pozíciója stabil”, és a kivásárlások nem költségcsökkentési céllal történnek, közölte a vállalat. Az átszervezésre azt követően kerül sor, hogy a Coca-Cola Jennifer Mannt nevezte ki az észak-amerikai operáció elnökévé, aki az irányítás 2023-as átvételével fontos szerepet játszhat a vállalat szerkezeti átalakításában.

Food Dive

Kapcsolódó cikkeink