Ön is részt vehet a Gundel-díj átadás alkalmából szervetett gálaebéden!

Szerző: Ipacs Tamás Dátum: 2023. 10. 03. 09:07

Legyen Ön is részese egy nagyszabású gálaeseménynek a hazai gasztronómia krémjének társaságában, kóstolja meg a díjazottak által készített menüsort

Gálaebéd, kóstoltatások, programok

Az idei Gundel-díjak ünnepélyes átadására az október 15-én, vasárnap délben megrendezésre kerülő MVI Gálaebéden kerül sor a Gundel Étteremben.

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete a hagyományokhoz híven ismét is megrendezi Gálaebédjét, melyen ünnepélyes keretek közt adja át a Gundel Károly-díjat.

Az idei díjazottak: Pintér Katalin (Gerbeaud, Onyx Műhely, Émile Étterem) és Nyíri Sándor (Szása – Arany Kaviár Étterem).

A Gálaebéden a vendéglátó szakma számos meghatározó alakja, valamint az esemény támogatói a média képviselői vesznek részt.

Az esemény szakmai mentora Bíró Lajos, sommelier-je: Fabók Mihály, házigazdája Borbás Marcsi lesz.

 

A menüsort hagyományosan az előző év díjazottjai és a Gundel séfjei készítik, az alábbiakban a fogások és a hozzájuk rendelt italok:

Amuse bouche: Moldován Viktor és Wolf András (Gundel Étterem, Bp.)

Előétel – Szilvásváradi pisztráng birsalma, mogyoró, zeller

Macsinka János (Macok Bisztró, Eger) és Ruprecht László (Páskom 1802 Gasztroműhely, Lajoskomárom), Budai Chardonnay Selection 2022

Leves – Csorbaleves (Bíró Lajos). HopTop Brewery kraft sör

Főétel I. – Káposztás kelgombóc (Borbás Marcsi, Kerekes Sándor munkája (Vadaskert Vendéglő, Keszthely) Szekszárdi Merlot Rosé „Niola” 2018 (Dúzsi Tamás Pincéje)

Főétel II. – Vörösboros kappan, borjúláb, gombák (Macsinka János, Ruprecht László) Egri Juhász Végtelen Cuvée 2018 (Juhász Testvérek Pincészete)

Desszert – Auténtico Nativo Overproof rum Szilvásgombóc (Moldován Viktor és Wolf András) Tokaji Aszú 6 puttonyos 2019 (Götz Pincészet).

A díjátadó ebéd után kávé, petit fours, sajt- és sonkakóstolóval, valamint különböző röviditalokkal várják a vendégeket!

A belépőjegy ára 50.000, MVI-tagoknak 40.000 forint.
Jegyigénylés: galaebed@gmail.com és tel.: 20/523-9934.

Címkék: , ,

Kapcsolódó cikkeink