Ön is részt vehet a Gundel-díj átadás alkalmából szervetett gálaebéden!
Legyen Ön is részese egy nagyszabású gálaeseménynek a hazai gasztronómia krémjének társaságában, kóstolja meg a díjazottak által készített menüsort
Az idei Gundel-díjak ünnepélyes átadására az október 15-én, vasárnap délben megrendezésre kerülő MVI Gálaebéden kerül sor a Gundel Étteremben.
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete a hagyományokhoz híven ismét is megrendezi Gálaebédjét, melyen ünnepélyes keretek közt adja át a Gundel Károly-díjat.
Az idei díjazottak: Pintér Katalin (Gerbeaud, Onyx Műhely, Émile Étterem) és Nyíri Sándor (Szása – Arany Kaviár Étterem).
A Gálaebéden a vendéglátó szakma számos meghatározó alakja, valamint az esemény támogatói a média képviselői vesznek részt.
Az esemény szakmai mentora Bíró Lajos, sommelier-je: Fabók Mihály, házigazdája Borbás Marcsi lesz.
A menüsort hagyományosan az előző év díjazottjai és a Gundel séfjei készítik, az alábbiakban a fogások és a hozzájuk rendelt italok:
Amuse bouche: Moldován Viktor és Wolf András (Gundel Étterem, Bp.)
Előétel – Szilvásváradi pisztráng birsalma, mogyoró, zeller
Macsinka János (Macok Bisztró, Eger) és Ruprecht László (Páskom 1802 Gasztroműhely, Lajoskomárom), Budai Chardonnay Selection 2022
Leves – Csorbaleves (Bíró Lajos). HopTop Brewery kraft sör
Főétel I. – Káposztás kelgombóc (Borbás Marcsi, Kerekes Sándor munkája (Vadaskert Vendéglő, Keszthely) Szekszárdi Merlot Rosé „Niola” 2018 (Dúzsi Tamás Pincéje)
Főétel II. – Vörösboros kappan, borjúláb, gombák (Macsinka János, Ruprecht László) Egri Juhász Végtelen Cuvée 2018 (Juhász Testvérek Pincészete)
Desszert – Auténtico Nativo Overproof rum Szilvásgombóc (Moldován Viktor és Wolf András) Tokaji Aszú 6 puttonyos 2019 (Götz Pincészet).
A díjátadó ebéd után kávé, petit fours, sajt- és sonkakóstolóval, valamint különböző röviditalokkal várják a vendégeket!
A belépőjegy ára 50.000, MVI-tagoknak 40.000 forint.
Jegyigénylés: galaebed@gmail.com és tel.: 20/523-9934.
Kapcsolódó cikkeink
A Magyar Vendéglátók Ipartastülete üdvözli az NGM felszolgálási díjjal kapcsolatos döntését
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) üdvözli az NGM felszolgálási díjjal…
Tovább olvasom >Javuló tendenciák
Az MVI évente közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról. A kiadvány…
Tovább olvasom >Ez volt az idei Gundel-díj átadás – A nap képe
Október 27-én a Gundel Étteremben immáron 9. alkalommal adták át…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új zseb nyílik a SZÉP-kártyán Aktív magyarok névvel
Mindenki a saját egészségének a kovácsa, az Aktív Magyarország program…
Tovább olvasom >MTÜ: tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai
Tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai a…
Tovább olvasom >A 2024-es év bejglijei: Karl Cukrászda és Még1kiflit Pékség a dobogón
A Magyar Cukrász Ipartestület idén is meghirdette az Év bejglije…
Tovább olvasom >