Ön is részt vehet a Gundel-díj átadás alkalmából szervetett gálaebéden!
Legyen Ön is részese egy nagyszabású gálaeseménynek a hazai gasztronómia krémjének társaságában, kóstolja meg a díjazottak által készített menüsort
Az idei Gundel-díjak ünnepélyes átadására az október 15-én, vasárnap délben megrendezésre kerülő MVI Gálaebéden kerül sor a Gundel Étteremben.
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete a hagyományokhoz híven ismét is megrendezi Gálaebédjét, melyen ünnepélyes keretek közt adja át a Gundel Károly-díjat.
Az idei díjazottak: Pintér Katalin (Gerbeaud, Onyx Műhely, Émile Étterem) és Nyíri Sándor (Szása – Arany Kaviár Étterem).
A Gálaebéden a vendéglátó szakma számos meghatározó alakja, valamint az esemény támogatói a média képviselői vesznek részt.
Az esemény szakmai mentora Bíró Lajos, sommelier-je: Fabók Mihály, házigazdája Borbás Marcsi lesz.
A menüsort hagyományosan az előző év díjazottjai és a Gundel séfjei készítik, az alábbiakban a fogások és a hozzájuk rendelt italok:
Amuse bouche: Moldován Viktor és Wolf András (Gundel Étterem, Bp.)
Előétel – Szilvásváradi pisztráng birsalma, mogyoró, zeller
Macsinka János (Macok Bisztró, Eger) és Ruprecht László (Páskom 1802 Gasztroműhely, Lajoskomárom), Budai Chardonnay Selection 2022
Leves – Csorbaleves (Bíró Lajos). HopTop Brewery kraft sör
Főétel I. – Káposztás kelgombóc (Borbás Marcsi, Kerekes Sándor munkája (Vadaskert Vendéglő, Keszthely) Szekszárdi Merlot Rosé „Niola” 2018 (Dúzsi Tamás Pincéje)
Főétel II. – Vörösboros kappan, borjúláb, gombák (Macsinka János, Ruprecht László) Egri Juhász Végtelen Cuvée 2018 (Juhász Testvérek Pincészete)
Desszert – Auténtico Nativo Overproof rum Szilvásgombóc (Moldován Viktor és Wolf András) Tokaji Aszú 6 puttonyos 2019 (Götz Pincészet).
A díjátadó ebéd után kávé, petit fours, sajt- és sonkakóstolóval, valamint különböző röviditalokkal várják a vendégeket!
A belépőjegy ára 50.000, MVI-tagoknak 40.000 forint.
Jegyigénylés: galaebed@gmail.com és tel.: 20/523-9934.
Kapcsolódó cikkeink
Újragondolt felszolgálási díjak
A szakmai szervezetek örömmel fogadták az NGM felszolgálási díjjal kapcsolatos…
Tovább olvasom >A szakma legnagyobb ünnepe
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete a hagyományokhoz híven idén októberben is…
Tovább olvasom >További cikkeink
2025 lesz a magyar sörturizmus éve?
18 magyar, kisüzemi sörfőzdébe kalauzol el a Bakancslista 2025 –…
Tovább olvasom >Macsó megközelítés a vásárlásban – A nap képe
Az USA-ban működik (legalább) egy olyan hipermarket, ahol a bevéárláshoz…
Tovább olvasom >Új szabályozás a munkaegészségügyi vizsgálatok terén: mit jelent ez a szállodaipar számára?
2024. szeptember 28-tól jelentős változások léptek életbe a munkaegészségügyi vizsgálatok…
Tovább olvasom >