Olyan kevés a gyerek, hogy csecsemőpelenka helyett felnőttpelenkát kezdett gyártani a cég

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 03. 27. 10:04

Az Oji Holdings, egy japán pelenkagyártó vállalat, stratégiai lépéseket tesz a demográfiai változásokra reagálva. A vállalat bejelentette, hogy leállítja a csecsemőpelenkák gyártását Japánban, és inkább a felnőtteknek szánt pelenkák piacára koncentrál. Ez a döntés az ország gyorsan öregedő társadalmára és a születésszám drasztikus csökkenésére reagál. A csecsemőpelenkák iránti kereslet jelentősen csökkent az elmúlt években, míg a felnőtt pelenkák piaca növekedést mutat.

A vállalat által közölt adatok szerint Japánban 758 631 csecsemő született 2023-ban, ami rekordalacsony születési szám, és 5,1%-kal kevesebb az előző évhez képest. Az Oji Holdings leányvállalata évente 400 millió csecsemőpelenkát gyártott, ami jelentős visszaesést jelent a korábbi évekhez képest.

Ugyanakkor a felnőtt pelenkák piaca növekedést mutat, amely több mint 2 milliárd dollár értékű. Japán lakosságának közel 30%-a 65 éves vagy annál idősebb, és az idősebb korosztály aránya folyamatosan növekszik.

Az Oji Holdings továbbra is aktív marad a babapelenka-gyártásban Malajziában és Indonéziában, ahol növekvő keresletet várnak. Azonban a japán demográfiai helyzet aggodalomra ad okot, és a népességcsökkenés, valamint az elöregedés válsághelyzetet teremt a gazdaságban. A kormány eddigi intézkedései nem hoztak jelentős változást a születési rátákban, és más ázsiai országokban is hasonló demográfiai kihívásokkal kell szembenézniük.

Kapcsolódó cikkeink