Olimpia vendéglő

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 09. 05. 08:00

A júniusban nyílt vendéglő tulajdonosai (a konyhafőnök Takács Lajos mellett Csongrádi Csaba jegyzi az Olimpiát) korábban több sikeres vendéglátóhelyen hagyták ott a kézjegyüket. Most elérkezettnek látták az időt, hogy az évek során összegyűjtött tapasztalatokat egy saját vendéglő kialakításánál és üzemeltetésénél kamatoztassák. A közismerten innovatív konyhafőnök ezúttal sem panaszkodik a jó alapanyagok hiányára: vallja, abból kell jót főzni, ami minőségi alapanyag a piacon éppen feltalálható. Így aztán az Olimpiában nyomtatott étlap nincs, a falon, táblán látható a napi ajánlat. Egységárban háromféle leves vagy előétel, négy-ötféle főfogás és két-háromféle desszert, ebből állíthatja össze mindenki a menüt. Az italválaszték a csaknem kéttucatnyi borra alapul, sör inkább csak jelképesen szerepel az itallapon. A konyhavezetés a házias, magyar konyhán alapul, de a konyhafőnök saját kreativitásával szabja át a hagyományos ételeket, a csülköt, a marhanyelvet, a csirkecombot. És mindehhez egyszerű, de feszes, mediterrános dizájn, kellemes háttérzene, figyelmes szerviz. Az Olimpia biztos győztese a vendég lesz.
Konyhafőnök: Takács Lajos
Budapest VII., Alpár u. 5.

Kapcsolódó cikkeink