Old Havana Restaurant & Coctail Bar

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 02. 05. 08:00

A Belvárosból települt át Buda legforgalmasabb terére az Old Havana, amelyik igazi unikumként a kubai gasztronómia specialitásait kínálja a főváros ínyenceinek. Talán sehol máshol nem lehet feketebab-levest, kongrit (babos rizs) vagy kreol beefsteaket enni Budapesten. Persze, manapság már nem lehet csak különlegességekkel operálni, hiszen a vendéglőbe járók egy része még mindig nem nyitott a szokatlan ízekre. Ezért az Old Havana hagyományos ételválasztékkal is dolgozik, amennyiben a T-bone steak vagy a lazacsteak hagyományosnak nevezhető. A tészták és pizzák sora az olasz, a tortillaleves és a fűszeres csirkeszárnyak a tex-mex konyhát idézik, de a gulyásleves vagy a magyaros bélszínérmék felesküdött hívei sem maradnak hoppon. A reggeli órákban (nyitás 10-kor) omlettek, babos, baconos tükörtojás csábítja mindazokat, akik későn kezdik a napot.
A dizájn igazán hiteles, az ötletgazda Castro birodalmában vérteződött, onnan hozta a „la bodeguiták” hangulatának szeretetét. Ahogy az a karibi országban dívik, dicsérő vagy kritikus szavait valamennyi vendég felírhatja… a falra. Az illúziót rendszeres élőzene (természetesen latin muzsika és dzsessz), valamint a manapság elmaradhatatlan tánc, a salsa teszi teljessé.

Budapest, Margit krt. 105.
Konyhafőnök: Bányai Krisztián

Kapcsolódó cikkeink