Októberben megnyílhat a szegedi Árkád pláza

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 03. 04. 12:15

A tervek szerint halad az építkezés így októberben megnyithat a szegedi Árkád; a háromszintes, 41 ezer négyzetméter alapterületű bevásárlóközpontban 130 üzlet és kávézó működik majd – közölte Christoph Agustin, az építtető ECE Projektmanagement Budapest Kft. ügyvezetője csütörtökön, a csongrádi megyeszékhelyen abból az alkalomból, hogy elkészült az épület legmagasabb pontja.

Az igazgató beszámolt arról, hogy az ECE 100 millió eurós beruházása elérte a hatvan százalékos készültséget, a bérlők tekintetében pedig, a 70 százalékos kihasználtságot.

Scheer Sándor a kivitelező Market Építő Zrt. vezetője elmondta: az építkezés 60 százalékán túl vannak. 24 órás műszakban dolgoznak, 600-750 munkatárssal, éjszaka is átlagban 300 fővel. Mint hangsúlyozta: igyekeznek minél több szegedi céggel együtt dolgozni.

Botka László polgármester korábban azt mondta: a központ építése szervesen kapcsolódik az önkormányzat – uniós támogatással folyó – belváros rehabilitációs programjához. Az ECE Projektmanagement Budapest Kft. a várossal kötött településrendezési szerződés alapján egymilliárd forintos infrastrukturális fejlesztést valósít meg az Árkád Szeged környezetében – írja az MTI nyomán a portfolio.hu.

Kapcsolódó cikkeink