OKSZ: karácsonyi ajándék vagy kasszacsere

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 11. 07. 12:50

Vagy az ajándékvásárlás, vagy a kasszacsere marad el december végén az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) szerint, mivel a karácsonyi bevásárlási forgatagban lehetetlen pénztárgépeket cserélni, átalakítani. A Világgazdaság szerint a Nemzetgazdasági Minisztériumban több tervezet készül a helyzet megoldására.

penztargep-LSK

Az év végi határidő nem tartható, mivel a szükséges fejlesztések, átalakítások ugyan megkezdődtek, de még messze nem zárultak le – írja a szövetség. A karácsonyi bevásárlási forgatagban lehetetlen pénztárgépeket cserélni, átalakítani, így vagy az ajándékvásárlás, vagy a kasszacsere marad el december végén. Az NGM üzletbezárási fenyegetése pedig azt jelenti majd, hogy sok kis üzletben és nagyáruházban megáll az élet jövő év elejétől, vagy a bírság, vagy a bírság előli menekülés miatt.

Az MTI-hez eljuttatott közleményében a szövetség arra reagált, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közölte, a kormány korábbi döntésének megfelelően a kasszacsere végső határideje PC-s pénztárgépek esetén is 2013. december 31. A minisztérium kiemelte, a tervezett szabályok szerint akár az üzlete bezárására is számíthat az a kereskedő, aki nem rendelkezik az előírt határidőre új, engedélyezett pénztárgéppel.

Bővebben: http://www.onlinekassza.hu/hirek/osszes-hir/687-oksz-karacsonyi-ajandek-vagy-kasszacsere

 

 

Kapcsolódó cikkeink