Okosodnak telefonjaink

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 05. 08. 07:59

A felnőtt magyar internetezők 62 százaléka használ okostelefont, és 51 százaléka már mobilinterneten, azaz mobiltelefon-szolgáltatója által biztosított kapcsolaton keresztül (is) kapcsolódik a világhálóhoz. Az okostelefon-használók számának dinamikus növekedése megágyazott a mobilinternetnek, az elmúlt másfél évben 15 százalékkal nőtt az okostelefont használók tábora az internetezők körében – derül ki az eNET kutatásából.

Aki rendelkezik megfelelő eszközzel, az megtalálja a megfelelő szolgáltatást is. Így az okostelefont használók túlnyomó többsége szó szerint kezében tartja az internetet: 94 százaléka úgy használja internetezésre a készülékét, hogy annak kijelzőjén böngészik webes tartalmat, 55 százalék mobilinternetet és wifit egyaránt igénybe vesz ehhez, 36 százalék csak wifin keresztül, míg 3 százalék kizárólag mobilinternet-szolgáltatáson keresztül kapcsolódik a világhálóhoz készülékével.

Az okostelefont használók 72 százaléka Android operációs rendszert használ, 11 százalék Windows Phone-t, 9 százalék iOS-t. A Symbian és a Blackberry platform elterjedtsége jóval kisebb (1-1 százalék)

Kapcsolódó cikkeink