„Okos” cipók a Cerestől

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2019. 11. 05. 11:25

Újabb taggal bővült az okos élelmiszereket gyártók és forgalmazók köre Magyarországon. Borsod-Abaúj-Zemplén megyét, valamint további öt megye, magyar tulajdonú regionális hálózatait hamarosan a Ceres ZRt. látja el kedvező élettani hatású sütőipari termékekkel.

A két cég közelmúltban aláírt megállapodása alapján, az Okos Élelmiszerek Kft. gyártói-piaci franchise rendszeréhez csatlakozva, a Ceres hozza piacra a Vitajó brand cipó formátumait Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, valamint további öt megye, magyar tulajdonú regionális hálózataiban.
„E termékek nem csupán finomak, hanem – egyedi vitamin- és ásványianyag-összetételüknek köszönhetően – hozzájárulnak az immunrendszer megfelelő működéséhez, a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez, valamint a haj, a bőr és a csontozat normál állapotának a fenntartásához is” – mondta Mikos István, a Ceres ZRt. igazgatóságának alelnöke, vállalati igazgatója. „Célunk a fogyasztók helyes s tudatos táplálkozásának támogatása, ezért örömmel veszünk részt ebben az új élelmiszer-egészség koncepcióban.”


Négy önálló brand
Az okos élelmiszereket hosszú ideje tartó kutatási, fejlesztési és innovációs program keretében a debreceni központú Hajdúsági Sütödék-csoport cégei fejlesztették ki. Mára négy önálló sütőipari brand született, amelyek külön-külön különböző élettani, egészségi területeken nyújtanak szolgáltatást az embereknek. „A ma ismert trendekkel szemben mi olyan új funkciókkal ruházunk fel alapvető élelmiszereket, amelyek tudományosan igazoltan hatékonyan és biztonságosan támogatják az egészséget, sőt – egyes brandek esetében – betegségek kialakulásának a kockázatát is csökkentik” – mondta Szakács Tamás, az Okos Élelmiszerek Kft. ügyvezetője.

(El)ismert újítás
Az új brandek társadalmi jelentőségét jól jelzi, hogy az okos élelmiszer-koncepciót tavaly beválasztották Magyarország 100 legérdekesebb innovációja, tavasszal pedig a Magyar Innovációs Nagydíjon a 40 legelismertebb újítás közé.

A Ceres Zrt. a magyar sütőipar meghatározó szereplője 1951. óta. A cég központja Győrben van, ezen kívül Miskolcon is rendelkezik gyáregységgel, munkavállalói száma közel 400 fő.
A Ceres széles termékválasztékot kínál partnereinek és vásárlóinak: szendvics-, toast kenyerek, péksütemények, finom pékáruk, kényelmi termékek és szezonális termékek egyaránt a választék részei. A cég a speciális táplálkozási igényű fogyasztók számára gluténmentes termékeket is gyárt.

Kapcsolódó cikkeink