Ocado: betáraznak a britek fermentált élelmiszerből 2023-ra

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 01. 20. 09:16

Az Ocado online kereskedő legfrissebb értékesítési adatai szerint a britek olyan fermentált élelmiszerekből táraznak be, mint a kimchi, a miso és a kombucha.

Az Ocado weboldalán a “fermentált élelmiszer” keresések száma az elmúlt héten több mint kétszeresére nőtt – 139%-kal –, így ez az egyik legtöbbet keresett kifejezés ebben a hónapban.

A fermentált élelmiszerek közül a legjelentősebb forgalomnövekedést az előző hónaphoz képest a nyers bio savanyú káposzta (+188%), a japán miso ramen (+95%) és a klasszikus kimchi (+65%) esetében tapasztalták.

Az új év általában új szokásokat is hoz, legalábbis egy ideig, így az Ocado állítása szerint a fermentált élelmiszereket is tartalmazó receptekre keresések száma is megugrott.

A fermentált termékek régóta népszerűek emésztést támogató hatásuk miatt.

Az Ocado online szupermarket a nemzetközi konyha inspirálta receptek egész sorát kínálja a fermentált gazpachótól a savanyú káposztával megszórt hot dogig.

A “kimchi” és a “kombucha” keresőszavak is egyre népszerűbbek, ami jól jelzi a fermentált ételek és italok növekvő népszerűségét.

Grocery Gazette

Kapcsolódó cikkeink