Növényi alapú termékekkel kiváltható a hús, tojás és tej a fenntarthatóbb jövőért
Egyre többen választanak növényi alapú termékeket a hagyományos élelmiszerek helyett, ami nemcsak egészségügyi, hanem környezeti előnyökkel is jár. A Kifli.hu kínálatában megtalálható több mint 500 növényi helyettesítő forgalma az elmúlt években többször is túlszárnyalta az online áruház átlagos növekedését. A vásárlók kedvencei között szerepel az Alpro, a The Bridge, illetve az Oatly, de a tavalyi évben nagy népszerűségre tett szert a Yutto saját márkás bio növényital-család is.
A cikk a Trade magazin 2025/2-3. lapszámában olvasható.
A mandulatej, a zabital vagy a burgonyaalapú ital, nemcsak laktózmentesek, de telített zsírtartalmuk is alacsonyabb, így támogatják a szív- és érrendszer egészségét. A burgonyából készült italok ráadásul kiemelten fenntarthatók.
Az aquafaba, a lenmagpép vagy a sárgaborsó-fehérjéből készült tojáshelyettesítők kiválóan alkalmasak sütéshez és főzéshez, miközben koleszterinmentesek és környezetbarát megoldást kínálnak.
A Beyond, a Garden Gourmet és más húsalternatívák fenntarthatóbbak, mint a hagyományos húsok, miközben magas fehérjetartalmukkal és húséhoz hasonló állagukkal kiváló alternatívát jelentenek.
Az alacsonyabb zsír- és kalóriatartalmú növényi sajtokat gyakran dúsítják B12-vitaminnal és kalciummal. A növényi joghurtok pedig probiotikumokat tartalmaznak, laktózmentesek és könnyebben emészthetők. //
Kapcsolódó cikkeink
Megszünteti növényi sajtmárkáját a Bel Group
A Bel Group bejelentette, hogy 2024 végéig kivezeti a piacról…
Tovább olvasom >Ugrásszerűen nő az alternatívfehérje-szabadalmak száma
A Good Food Institute a maga nemében első és egyedülálló…
Tovább olvasom >Új növényi italokkal lép be az észak-amerikai és ausztrál piacokra a Veganz
A német növényi alapú élelmiszergyártó, a Veganz Group megállapodást kötött…
Tovább olvasom >További cikkeink
A „zsugorodó termékek” nyomában – Magyarország élen jár a shrinkflation szabályozásban
A DLA Piper legfrissebb jelentése, az International Shrinkflation Guide, átfogó…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Beruházunk, mégsem haladunk
A GKI az elmúlt időszakban átfogó elemzéssorozatot készített a magyar…
Tovább olvasom >Átalakuló ízlés, növekvő kihívások – ilyen sörös évre készülhetünk 2025-ben
Bár 2024-ben 2,8%-kal bővült a hazai sörpiac, 2025 első hónapjai…
Tovább olvasom >