Növényi alapú „tenger gyümölcsei” a Nestlétől
Növényi alapú terméket hozott létre a Nestlé a tonhal alternatívájaként. A cégnek ez az első lépése a fogyasztható tengeri állatokat helyettesítő termékek piacán.

Borsófehérjét tartalmaz
A növény alapú „tonhal” mindössze hat összetevőt tartalmaz és rendkívül gazdag borsóproteinben, ami a növényi alapú fehérjék egyik környezetbarát forrása. Az élelmiszer tartalmaz minden létfontosságú aminosavat, viszont nincs benne mesterséges színezék vagy tartósítószer.
A Nestlé 9 hónap alatt fejlesztette ki a tonhal-alternatívát.
Nestlé
Kapcsolódó cikkeink
Növényi alapú termékekkel kiváltható a hús, tojás és tej a fenntarthatóbb jövőért
Egyre többen választanak növényi alapú termékeket a hagyományos élelmiszerek helyett,…
Tovább olvasom >Íz és minőség nélkül nem maradnak versenyben a növényi alapú márkák
Ian Hepburn, a Flora Food Group marketingigazgatója arra figyelmeztetett egy…
Tovább olvasom >A Veganuár™ 2025 kiemelt élelmiszerlánc-partnere a Lidl volt
Csatlakozott a Lidl Magyarország a Veganuár™ 2025 kezdeményezéshez, mely arra…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >