Növényi alapú sajtos makarónit fejlesztett a Kraft Heinz
A termék, amely ezen a héten kerül a boltok polcaira, a Kraft Heinz és a NotCo élelmiszer-technológiai vállalat harmadik innovációja alig több mint egy év alatt.
A Kraft Heinz NotCo-val közös vállalkozása keretében növényi alapú Kraft Mac & Cheese-t dob piacra – jelentette be a két vállalat. Ez a népszerű márka első növényi alapú terméke az Egyesült Államokban.
A Kraft Heinz és a NotCo 2022-ben alapított közös vállalata nem vesztegette az időt, hogy új termékeket dobjanak piacra. Az IRI adataira hivatkozva a Kraft Heinz és a NotCo megjegyezte, hogy az ún. better-for-you sajtos makaróni termékek forgalmazása több mint hatszorosával haladja meg a teljes kategória forgalmát. A növekedés ellenére a Numerator megállapította, hogy a növényi alapú sajtos tésztát vásárlók kevesebb mint 30%-a ismétli meg a vásárlást, mivel azok íze és állaga nem nyerte el tetszésüket. A Kraft Heinz, amely naponta több mint 1 millió dobozzal ad el az állati tejtermék felhasználásával készült Mac & Cheese-ből, igazi nyertese lehet a trendnek, ha e legújabb termékbevezetése sikeresnek bizonyul.
A Kraft NotMac&Cheese szósz olyan növényi összetevőket tartalmaz, mint a lóbabfehérje és a porított kókuszolaj. Emellett nem tartalmaz mesterséges színezéket, és a tejalapú Mac&Cheese-éhez hasonló érzékszervi jellemzőkkel bír. Az üzletekbe ezen a héten kiszállításra kerülő Kraft NotMac&Cheese „nemsajtos” makaróni Original és White Cheddar ízben lesz kapható.
A Mac & Cheese a harmadik innováció, amely a The Kraft Heinz Not Company partnerségének köszönhetően alig több mint egy év alatt piacra került. Korábban a két vállalat növényi alapú szeletelt sajtot és a majonézt mutatott be.
Kapcsolódó cikkeink
Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >Növényi alapú pop-up üzletet nyitott az Impossible Foods Chicagóban
Impossible Quality Meats néven nyitotta meg az Impossible Foods pop-up koncepcióját Chicago Uptown…
Tovább olvasom >Növényi alapú Lurpak az Egyesült Királyságban és Dániában
Az Arla Foods multinacionális szövetkezet a Lurpak vaj növényi alapú…
Tovább olvasom >További cikkeink
Hogyan fognak az európaiak vásárolni az idei ünnepi szezonban?
A ShopFully és az Offerista Group az „Holiday Shopping Study…
Tovább olvasom >Új napelemparkkal bővül a Nestlé szerencsi gyár
Jövő márciusban lép működésbe az az 1,5 GW éves teljesítményű…
Tovább olvasom >Az irodapiacon túlkínálat, a kiskereskedelmi ingatlanok és szállodák terén visszatérő kereslet várható 2025-ben
A magyar kereskedelmi ingatlanpiacot jelenleg a tranzakciószámok csökkenése és a…
Tovább olvasom >