November 28-án lépne tőzsdére a FuturAqua

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 11. 23. 12:35

A FuturAqua Ásványvíztermelő és Vagyonkezelő Nyrt. benyújtotta törzsrészvényeinek bevezetési kérelmét a Budapesti Értéktőzsdére (BÉT), a bevezetés tervezett időpontja november 28.

A BÉT honlapján olvasható tájékoztatás szerint a FuturAqua 2011. április 9-én tartott közgyűlése döntött arról, hogy kéri a társaság 17.106.600 darab, egyenként 5 forint névértékű törzsrészvényének bevezetését a BÉT „B” kategóriájába. A szerdán közzétett, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által jóváhagyott tőzsdei tájékoztató szerint a pécsi székhelyű társaság 2011. január 30-án alakult zártkörű részvénytársaságként, alapító részvényesei magyar magánszemélyek.

A működési formát az április 9-i közgyűlésen változtatták meg. Ugyanekkor határoztak az alapításkori 85,533 millió forintos jegyzett tőke megemeléséről 92,633 millió forintra. A FuturAqua az ásványvízkincs felkutatásával, a vagyonkezelésébe tartozó vízvagyon menedzselésével, hasznosításával foglalkozik. Érdekelt az ásványvíz kitermelésében és leányvállalatán keresztül az értékesítésében, másodsorban vízvagyon-kezelési tevékenységet végez.

Kizárólagos tulajdonába tartozik az Olup Aqua Ásványvíztermelő Kft., amely két törzskönyvezett ásványvízkúttal rendelkezik Fejér megyében, Alap községben. A társaság 2011. június 30-i közbenső eredménykimutatásában nem szerepel árbevétel, a mérleg szerinti eredmény 636 ezer forint veszteség, a mérlegfőösszeg 86,672 millió forint. Korábbi tájékoztatás szerint a FuturAqua Nyrt. két éven belül egy hagyományos palackozó üzemet, valamint egy zacskózó kapacitást is tervez létrehozni a tulajdonában álló építési területen.

A vízkészletek nyersanyagként történő értékesítésére a társaság egy globális vízkvóta-kereskedelmi rendszert is akar indítani. A cég arra számít, hogy a globális vízhiány, a romló vízminőség, az egyenetlen vízeloszlás és a dinamikusan bővülő kereslet miatt a szektorban működő vállalatok részvényei perspektivikus emelkedésnek indulhatnak, miközben a mindennapi fogyasztásra felhasználható víz ára is jelentősen emelkedhet. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink