Növelték utasforgalmukat Európa nagy diszkont légitársaságai

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 08. 10. 10:20

Növelték utasforgalmukat júliusban Európa legnagyobb diszkont légitársaságai, a Ryanair és a magyar hátterű Wizz Air is kétszámjegyű bővülést jelentett az egy évvel korábbi szinthez képest – derül ki a légitársaságok honlapján közzétett statisztikákból.

repulo
A legnagyobb légitársaság, a Ryanair rekordhónapot zárt, 12 százalékkal, 11,3 millióra növelte utasai számát júliusban az előző év júliusához viszonyítva. Ezzel a világon az első légitársaság lett, amely ennyi utast szállított nemzetközi forgalomban. Emellett a cég gépeinek töltöttsége is rekordmagas, 96 százalékos volt, 1 százalékponttal magasabb, mint tavaly júliusban. A július végén zárult egy év alatt a Ryanair utasforgalma 16 százalékkal, 110,7 millióra nőtt.
Az angol easyJet 7,5 millió utast szállított az év hetedik hónapjában, 6,7 százalékkal többet, mint egy éve. A járatok kihasználtsága a társaságnál is átlagon felüli, 95,8 százalékos volt, 1,5 százalékponttal magasabb, mint egy évvel korábban. A cég éves utasforgalma 6,8 százalékot javult, 72,3 millió volt július végével.
A Wizz Air érte el a legnagyobb forgalomnövekedést az alacsony bázis miatt. A budapesti légitársaság a tavaly júliusi 1,9 millió után idén 16,2 százalékkal több, 2,2 millió utast fuvarozott változatlan, 92,7 százalékos töltöttség mellett. A Wizz Air nem közölt éves utasforgalmat, statisztikájukból az olvasható ki, hogy az év első hét hónapjában 12,6 millióan repültek velük, 25,9 százalékkal többen az egy évvel korábbinál. A gépek töltöttsége átlagosan 88,1 százalék volt január-júliusban, 1,1 százalékponttal magasabb, mint az előző és hasonló időszakában. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink