Növelni kívánja reklámbevételeit a közmédia

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 11. 05. 11:15

A közmédia televíziós, rádiós és online reklámfelületeinek értékesítésére közbeszerzési eljárást hirdetett meg, amelynek győztese a Média Services Company Magyarország Kft. A nyertessel kötött szerződés célja a közmédia kereskedelmi bevételeinek növelése.

reklamok

A reklámokból befolyó összeget a tartalomszolgáltatás fejlesztésére fogják költeni – olvasható az MTVA csütörtöki közleményében.

Mint írták, a közbeszerzési eljárás nyertese értékesítési garanciákat vállalt, és a most megkötött szerződés érdekeltté teszi a piaci hirdetők felé végzett minél sikeresebb értékesítési tevékenységben.

A három évre szóló megállapodástól az MTVA azt várja, hogy – pénzügyileg hatékonyabb működés mellett – az elmúlt években indított új csatornák és új márkák révén folyamatosan növekvő reklámbevételekre tehessen szert.

A szerződés szerint a Media Services Company Magyarország Kft. a reklámfelületek értékesítésekor az MTVA ügynökeként jár el, bevétele attól függően keletkezik, mennyire sikeres értékesítési tevékenysége.

A reklámbevételek a közmédiához folynak be, és az elvégzett munkáért az MTVA ügynöki jutalékot fizet a partnernek – olvasható a közleményben.

A jutalék mértéke állami hirdetőknek értékesített felületek után 5,5 százalék, a piaci hirdetőknek értékesített felületek után 10,5 százalék.

A szerződés rögzíti, hogy a korábbiakhoz képest növekvő piaci hirdetési bevétel esetén ez utóbbi jutalék sávosan tovább emelkedhet, így téve érdekeltté a felületértékesítési ügynöki munkát végző szolgáltatót a minél sikeresebb tevékenységben.

Közölték, a Média Services Company Magyarország Kft. a közmédia sales-munkatársait tovább foglalkoztatja. A szakemberek eddig megszerzett tapasztalatait hasznosítani kívánják a reklámbevételek növelésében. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink