Növekedtek a Tesco értékesítései az első negyedévben

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 06. 14. 14:00

Közzétette első negyedéves értékesítési adatait a Tesco, melyek szerint bár az angol piacon 1%-os növekedést mutatott a cég, ez mégis kisebb csalódást keltett a 1,5%-os elemzői várakozásokhoz képest. A magyar leány értékesítései 3,5%-kal nőttek.

A Tesco első negyedéves értékesítései a brit piacon 1%-os emelkedést mutattak, ami elmarad a Bloomberg 1,5%-os növekedést valószínűsítő elemzői konszenzusától. A áfát és üzemanyag eladásokat nem tartalmazó értékesítési statisztika azonban 0,1%-os visszaesést mutatott.

A csoportszintű (üzemanyag eladások nélküli) értékesítések persze nagyobb dinamikával szolgálnak a Tesco nemzetközi jelenlétének köszönhetően. A növekedés 6,7%-os volt, az azonos alapon nyugvó számok összehasonlításával pedig 1,6%-os. A magyar leány ilyen jellegű értékesítései 3,5%-kal emelkedtek a tavalyi első negyedévhez képest.


A Tesco vezérigazgatója szerint a fogyasztói aktivitás továbbra is nyomottnak mondható a hipermarketlánc legtöbb piacán. A közép-európai és thaiföldi régiókban mutatkozott erősebb növekedés az első negyedévben, azonban Angliában és Amerikában is látszanak már a javulás jelei.

A Nomura elemzői szerint a Tesco részvényei továbbra is túl olcsók, ezért vételre ajánlják azokat a jelenlegit 23%-kal meghaladó 500 pennys célárfolyam mellett – írja a portfolio.hu.

Kapcsolódó cikkeink