Növekedést tervez a bátaszéki baromfifeldolgozó cég az idén

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 08. 13. 11:20

Növekedést tervez a Bát-Grill Kft. az idén, a bátaszéki telephellyel működő baromfifeldolgozó árbevétele elérheti a négymilliárd forintot – mondta a cég ügyvezető igazgatója az MTI-nek.

baromfi

Szekeres Sándor az első féléves adatok alapján megalapozottnak nevezte, hogy az értékesített mennyiség és az árbevétel is a tervek szerint alakuljon.

A cég fő tevékenysége a brojlercsirke vágása és elsődleges feldolgozása. A levágott baromfi mennyisége az idén várhatóan több mint 400 tonnával haladja meg a 2014. évi 10 460 tonnát, és a tervek szerint a kft. 2015-ben 330 tonnával több baromfihúst értékesít a tavalyi 8268 tonnánál. Termékeit a hazai és európai uniós piacokon értékesíti a cég.

A társaság ez alapján a tavalyi 3 milliárd 915 millió forint után az idén 3 milliárd 990 millió forintos nettó árbevételt tervez.

A több mint száz főt foglalkoztató társaság vezetője elmondta: a kft. exportja 2015-ben kissé meghaladja a tavalyit, amely 2014-ben a teljes értékesített mennyiség 44 százaléka volt.
A belföldi magánszemélyek és társaságok tulajdonában lévő kft. – mérlegbeszámolója szerint – tavaly megvásárolta a békéscsabai Master Szárnyas Kft. üzletrészének 75 százalékát azzal a céllal, hogy a román piacra szállításhoz szükséges raktárbázist biztosítsa. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink