Nőtt a Waberer’s árbevétele és nyeresége a harmadik negyedévben

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2021. 11. 05. 11:22

A Waberer’s International Nyrt. 147,8 millió euró árbevételt ért el az idei harmadik negyedévben, ami 7,9 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest, nettó eredménye 3,3 millió euró lett a tavalyi harmadik negyedévi 1,1 millió eurós veszteség után – tette közzé a szállítmányozó társaság pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

 

Jól teljesített a Waberer’s a harmadik negyedévben

A tájékoztatás szerint a kamatfizetés, adózás és amortizáció előtti nyereség (EBIDTA) 32 százalékkal, 18,5 millió euróra nőtt a harmadik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest.

Az idei első kilenc hónapban a csoport árbevétele 440,1 millió euró volt, 3,2 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában. A nettó eredmény 12,1 millió eurót tett ki, míg egy évvel korábban 15,2 millió euró vesztesége volt a vállalatnak az első három negyedévben. Ugyanebben az időszakban az EBITDA 54,8 millió euró volt az egy évvel korábbi 39,3 millió euró után.

Barna Zsolt, a cég vezérigazgatója a jelentés szerint arról számolt be, hogy a teljes cégcsoport szintjén stabilizálni tudták a társaság eredménytermelő képességét. A nemzetközi fuvarozási szegmens negyedévről negyedévre kedvezőbb eredményt generál, és igazolja a terveket, a kiemelt ügyfeleknek történő magas minőségű, rugalmas és egyedi igényeket kielégítő szolgáltatás piaci oldalról is életképes üzleti modell – közölte.

A vezérigazgató ismertette, hogy két év szünet után folytatni tudják a belföldi és a nemzetközi fuvarozásban használt járműflotta cseréjét, ezzel is csökkentve a tevékenység költségszintjét, illetve károsanyag-kibocsátását. Hozzátette ugyanakkor, hogy az egész logisztikai iparágat érintő kockázatokat is látnak, és ezek hatásai a következő hónapokra nehezen előrejelezhetők.

A Waberer’s részvényeivel a Budapesti Értéktőzsdén a prémium kategóriában kereskednek, a részvény 2540 forinton zárt pénteken. Az elmúlt egy évben a Waberer’s részvények legmagasabb árfolyama 2870 forint, a legalacsonyabb 1050 forint volt. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink