Nőtt a kereslet az egészséges, vegán snackekre
Noha a fogyasztói igény a különféle snackek felé folyamatosan növekszik, nem érik be a megszokott finomságokkal: egyre szélesebb réteg fordul az egészséges alternatívák felé.
Legyen egészséges, legyen rajta címke
„Az amerikai és európai piac nem csak a saját jólléte miatt akar egyre egészségesebb termékeket fogyasztani, de a bolygó fejlődése is egyre inkább szempont”
– olvashatjuk az Innova Market Insights nemzetközi jelentésében.
A vásárlóknak igénye van arra, hogy a címkéken világosan fel legyenek tüntetve a hozzávalók, amelyek közül minél többet fogyaszthatnak bűntudat nélkül.
Miről is van szó? Az olyan jelzésekről, hogy „cukormentes”, „kevés hozzáadott cukorral”, „alacsony sótartalom”, „fehérjében gazdag”, „csökkentett zsírtartalom”, és különösen a kekszek, sós ropogtatnivalók és müzliszeletek terén mutatkozik igény az egészséges alternatívára.
Még jobb, ha a bolygót is védi a snack
A frissen publikált anyagból azt is megtudjuk, hogy míg korábban az új snackek 6,7 százaléka volt vegán, idén már 11 százalékra emelkedett az arány.
További érdekesség, hogy egyre többen mondanak le a hagyományos étkezésről, és fogyasztanak csak snackeket egész nap: a vásárlók 57 százaléka heti legalább egyszer így dönt.
Kapcsolódó cikkeink
A növényi alapú jövőért felhagy a hústermékgyártással a Gruppo Tonazzo
Az olasz Gruppo Tonazzo bejelentette, hogy az év végéig felhagy…
Tovább olvasom >Megnőtt a vegán ételek iránti kereslet a brit reptereken
Az Egyesült Királyság legnagyobb, a London Stansted, az East Midlands…
Tovább olvasom >Sok sót tartalmaznak és drágák az új generációs növényi alapú húsok
Míg a növényi alapú húshelyettesítők nagy többsége a hússal szemben…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >