Nőtt a kereslet az egészséges, vegán snackekre
Noha a fogyasztói igény a különféle snackek felé folyamatosan növekszik, nem érik be a megszokott finomságokkal: egyre szélesebb réteg fordul az egészséges alternatívák felé.

Nem mindegy, mi van a zacskóban… és a címkéjén
Legyen egészséges, legyen rajta címke
„Az amerikai és európai piac nem csak a saját jólléte miatt akar egyre egészségesebb termékeket fogyasztani, de a bolygó fejlődése is egyre inkább szempont”
– olvashatjuk az Innova Market Insights nemzetközi jelentésében.
A vásárlóknak igénye van arra, hogy a címkéken világosan fel legyenek tüntetve a hozzávalók, amelyek közül minél többet fogyaszthatnak bűntudat nélkül.
Miről is van szó? Az olyan jelzésekről, hogy „cukormentes”, „kevés hozzáadott cukorral”, „alacsony sótartalom”, „fehérjében gazdag”, „csökkentett zsírtartalom”, és különösen a kekszek, sós ropogtatnivalók és müzliszeletek terén mutatkozik igény az egészséges alternatívára.
Még jobb, ha a bolygót is védi a snack
A frissen publikált anyagból azt is megtudjuk, hogy míg korábban az új snackek 6,7 százaléka volt vegán, idén már 11 százalékra emelkedett az arány.
További érdekesség, hogy egyre többen mondanak le a hagyományos étkezésről, és fogyasztanak csak snackeket egész nap: a vásárlók 57 százaléka heti legalább egyszer így dönt.
Kapcsolódó cikkeink
A MAVEG meghívására újra hazánkba jön Melanie Joy
Újfent Magyarországra látogat az egyik legismertebb vegán aktivista, a Harvard…
Tovább olvasom >Újévi fogadalmak: két hónapnyi lendület
A foodora tapasztalatai azt mutatják, hogy az év eleji ételrendelésekre…
Tovább olvasom >Néha majd főétkezünk!
A snackelést cikkünk elsősorban a paradigmaváltásra számítók szemszögéből vizsgálja. A…
Tovább olvasom >További cikkeink
Húsvéti hosszú hétvége: így alakul az üzletek nyitvatartása 2025-ben
A húsvéti ünnepek idején alaposan átalakul a hazai üzletláncok nyitvatartása:…
Tovább olvasom >A várakozásokon felül alakult az euróövezet ipari termelése februárban
Februárban a várakozásokon felüli mértékben növekedett az euróövezet ipari termelése…
Tovább olvasom >Zsigó Róbert: átlagosan majdnem húsz százalékos az árrésstop hatása
Az árrésstop bevezetésének hatására négy hét alatt átlagosan 18,6 százalékkal…
Tovább olvasom >