Norvégia megemeli a lazackitermelési kvótát
Norvégia engedélyezi a halgazdaságoknak, hogy növeljék a lazac- és pisztrángtermelést az ország 9 régiójában.
Az új szabályozás évente 23 ezer tonna lazac és pisztráng halászását teszi lehetővé.
A „közlekedési lámpa”-rendszer lényege, hogy a szabályozás piros, sárga és zöld színkódot használ, amely azt jelzi, hogy mely régiókban lehet növelni a halászatot, és hol kell csökkenteni a környezet védelme érdekében.
Az ország 13 halászati régiójából kilenc kapott zöld lámpát, kettő sárgát, kettő pedig vöröset. Az utóbbi négy régióban 6 százalékkal csökkentik majd a kitermelhető mennyiség arányát.
Kapcsolódó cikkeink
Egekbe szökött az alkoholmentes sörök forgalma a norvég KIWI üzletláncban
A norvég KIWI üzletlánc új kezdeményezése, melynek keretében az ünnepi…
Tovább olvasom >Norvégia újraindítja gabonakészleteinek felhalmozását a globális bizonytalanságok miatt
Norvégia, reagálva a globális geopolitikai feszültségekre, a koronavírus-járványra, és a…
Tovább olvasom >Nincs többé csokoládé és édesség a norvég Kiwi kasszazónájában
A vásárlók egészséges élelmiszer-választását szeretné elősegíteni a norvég Kiwi diszkontlánc…
Tovább olvasom >További cikkeink
Master Good, Nestlé Hungária, Tesco Magyarország az idei győztes sorrend
A Trade magazin idén másodszor hirdette meg a Karácsonyi tv-reklámok…
Tovább olvasom >Employer Branding az AI és a GenZ-k korában konferencia: A folytatás
2024. november 27-én a Pasaréti Közösségi Házban került megrendezésre a…
Tovább olvasom >FRUIT LOGISTICA 2025: Gyümölcsöző kapcsolatok a frissáru globális piacán
A FRUIT LOGISTICA, a világ vezető frissáru-ipari szakkiállítása, 2025. február…
Tovább olvasom >