Norvégia megemeli a lazackitermelési kvótát
Norvégia engedélyezi a halgazdaságoknak, hogy növeljék a lazac- és pisztrángtermelést az ország 9 régiójában.
Az új szabályozás évente 23 ezer tonna lazac és pisztráng halászását teszi lehetővé.
A „közlekedési lámpa”-rendszer lényege, hogy a szabályozás piros, sárga és zöld színkódot használ, amely azt jelzi, hogy mely régiókban lehet növelni a halászatot, és hol kell csökkenteni a környezet védelme érdekében.
Az ország 13 halászati régiójából kilenc kapott zöld lámpát, kettő sárgát, kettő pedig vöröset. Az utóbbi négy régióban 6 százalékkal csökkentik majd a kitermelhető mennyiség arányát.
Kapcsolódó cikkeink
Egekbe szökött az alkoholmentes sörök forgalma a norvég KIWI üzletláncban
A norvég KIWI üzletlánc új kezdeményezése, melynek keretében az ünnepi…
Tovább olvasom >Norvégia újraindítja gabonakészleteinek felhalmozását a globális bizonytalanságok miatt
Norvégia, reagálva a globális geopolitikai feszültségekre, a koronavírus-járványra, és a…
Tovább olvasom >Nincs többé csokoládé és édesség a norvég Kiwi kasszazónájában
A vásárlók egészséges élelmiszer-választását szeretné elősegíteni a norvég Kiwi diszkontlánc…
Tovább olvasom >További cikkeink
Kitűnően szerepeltek a 2024-es évjáratú borok a XXI. Synvino Borversenyen
Összesen 400 nevezés érkezett az ország 18 borvidékéről a Syngenta…
Tovább olvasom >Mit gondolnak a vállalati felsővezetők a művészetről?
„Topvezetők és a művészet – az örökség és a művészet…
Tovább olvasom >GELATISSIMO 2026: A fagylaltipar legnagyobb szakmai találkozója Stuttgartban
A fagylaltkedvelők és a szakma képviselői izgatottan várják a következő…
Tovább olvasom >