Norvégia megemeli a lazackitermelési kvótát
Norvégia engedélyezi a halgazdaságoknak, hogy növeljék a lazac- és pisztrángtermelést az ország 9 régiójában.
Az új szabályozás évente 23 ezer tonna lazac és pisztráng halászását teszi lehetővé.
A „közlekedési lámpa”-rendszer lényege, hogy a szabályozás piros, sárga és zöld színkódot használ, amely azt jelzi, hogy mely régiókban lehet növelni a halászatot, és hol kell csökkenteni a környezet védelme érdekében.
Az ország 13 halászati régiójából kilenc kapott zöld lámpát, kettő sárgát, kettő pedig vöröset. Az utóbbi négy régióban 6 százalékkal csökkentik majd a kitermelhető mennyiség arányát.
Kapcsolódó cikkeink
Norvégia újraindítja gabonakészleteinek felhalmozását a globális bizonytalanságok miatt
Norvégia, reagálva a globális geopolitikai feszültségekre, a koronavírus-járványra, és a…
Tovább olvasom >Nincs többé csokoládé és édesség a norvég Kiwi kasszazónájában
A vásárlók egészséges élelmiszer-választását szeretné elősegíteni a norvég Kiwi diszkontlánc…
Tovább olvasom >Innen érkezik a legtöbb hal az Unióba
Az Európai Unióban 2021-ben több mint 1,1 millió tonna vízi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Egyre sikeresebb a Modern gyárak éjszakája rendezvénysorozat
A Modern gyárak éjszakája országos online és élő rendezvénysorozat egyre…
Tovább olvasom >Magyar pezsgők sikere a 2024-es Pezsgő Világbajnokságon
Több magyar pezsgőpincészet is kiemelkedő eredményeket ért el a 2024-es…
Tovább olvasom >Hatalmas vállalkozói érdeklődés mellett mutatkoztak be az új versenyképességet növelő uniós pályázatok a budapesti kamara tájékoztató fórumán
Több mint egy évtizedes kihagyás után budapesti cégek számára is…
Tovább olvasom >