Duális képzéssel segíti a fiatalok munkához jutását a Nestlé
Két éven belül megháromszorozná a duális szakképzési programjában részt vevő magyar fiatalok létszámát a Nestlé. A regionális és a magyar élelmiszeripar meghatározó vállalata így már nemcsak a tehetséges diákoknak kínál a külföldi ajánlatokkal összevetve is versenyképes lehetőséget, hanem segítséget nyújt a hátrányos helyzetű fiatalok foglalkoztatásában is.
Négy tanév alatt 44 édesipari termékgyártót, 16 elektronikai műszerészt és 6 villanyszerelőt szeretne bevonni a 15–24 éves korosztályból duális szakképzési programjába a Nestlé. A 66 fiatal a társaság meghatározó jelentőségű gyártási központjaiban, a diósgyőri és a szerencsi gyárakban dolgozhat.
Két miskolci középfokú oktatási intézménnyel, a Szemere Bertalan Szakközépiskolával és a Debreczeni Márton Szakiskolával közösen indított képzések célja, hogy biztosítsa a Diósgyőrben több évtizede tradicionális módszerekkel csokoládéfigurákat készítő és lassan nyugdíjba menő édesipari termékgyártó szakmunkások utánpótlását. A végzett elektronikai műszerészek és karbantartók pedig a szerencsi és a diósgyőri gyárban is találnak majd munkát.
Kapcsolódó cikkeink
15 millió eurót invesztál spanyol kávégyárába a Nestlé
15 millió eurós beruházást jelentett be spanyolországi Girona gyárában a…
Tovább olvasom >100%-ban a Nestlé tulajdonába került a kínai Hsu Fu Chi édességmárka
Megszerezte a Nestlé a kínai Hsu Fu Chi édességgyártó fennmaradó…
Tovább olvasom >Fenntarthatóan a földtől az asztalig
Nem kisebb vállalást tett globálisan a Nestlé 2025-re, minthogy alapvető…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >