Németország: minden ötödik Burger Kingben eladott Whopper növényi alapú
Egyre népszerűbb a húsmentes táplálkozás Németországban: a vegetáriánusok aránya mintegy 10%, míg a vegánoké 3,8%. A Burger King az országban a növényi alapú ételek iránti ugrásszerűen megnövekedett keresletnek úgy tesz eleget, hogy minden menüpontból árul húsmentes változatot is.
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
A vállalat marketingvezetője szerint az éttermek ma már körülbelül minden ötödik Whoppert és közel minden negyedik Long Chicken szendvicset növényi alapú pogácsával értékesítenek.
A Burger King Németországban a holland The Vegetarian Butcher márka vegán húsáruját kínálja, Long Chicken szendvicsében pedig a Violife vegán sajtját használja. Míg ez a termék vegán, a húsmentes termékek némelyikében tojás vagy tejből készült sajt található.
Az üzletlánc 2021-ben nyitotta meg a világ első teljesen növényi alapú Burger King éttermét Kölnben. A lépés népszerűsége okán a példát számos más ország – köztük az Egyesült Királyság, Portugália és Ausztria – is követte. //
Kapcsolódó cikkeink
Csirkehús mínusz csirke
Többévnyi várakozás után óriási áttörés tanúi lehettek július elején a…
Tovább olvasom >Az italvilág forradalmasítása
A világhálón fellelhető hihetetlenül nagy mennyiségű információt, tudást az AI…
Tovább olvasom >Most van soha!
Adott egy világ, amelyben nemsokára 9 milliárd embert kell táplálni.…
Tovább olvasom >További cikkeink
GVH: a vásárlói javaslatok alapján folyamatosan fejlesztik a rendszert
Az online árfigyelő rendszer a népszerű bevásárlólista funkció után kevesebb…
Tovább olvasom >MNB-igazgató: év végére 7-8 százalék közé lassul az infláció
Év végére 7-8 százalék közé süllyed a fogyasztóiár-index, és a…
Tovább olvasom >GFM: hatmilliárd forint keretösszegű pályázaton támogatják az élelmiszeripari beszállítók technológiai váltását
Hatmilliárd forint keretösszegű pályázaton támogatják az élelmiszeripari beszállító vállalkozások technológiaváltását…
Tovább olvasom >