Nem sok magyar boltlánc lesz nyitva március 15-én

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 03. 13. 11:28

Nyakunkon a március 15-i munkaszüneti nap, mely egyben az év első hosszú hétvégéje, ha az újévit nem számítjuk. A boltok nyitvatartását nem sokban befolyásolja az ünnepnap, a legtöbb üzlet pénteken lesz csak zárva, szombaton és vasárnap pedig a megszokott időben tartanak nyitva.

Aldi: Az Aldi üzletei március 15-én zárva lesznek, erről a cég honlapján is tájékoztatást adott.

Auchan: Az Auchan áruházai szintén zárva lesznek ezen a napon, ahogyan azt szórólapjukban is közölték.

CBA és Príma: Mind a CBA, mind a Príma üzletek zárva tartanak ezen a munkaszüneti napon, hasonlóan más kisebb üzletekhez.

Lidl: A Lidl üzletei pénteken, március 15-én zárva lesznek, de szombaton már újra várják a vásárlókat.

PENNY: A PENNY boltjai szintén nem lesznek nyitva március 15-én, az ünnepnapon zárva tartanak.

Tesco: A Tesco boltjai is zárva lesznek ezen a munkaszüneti napon, de a további napokon a szombati és vasárnapi nyitvatartás szerint működnek majd.

Nemcsak az élelmiszerboltok zárnak be március 15-én, hanem számos más üzlet is, beleértve az egész bevásárlóközpontokat és plázákat is. Ezen kívül az online szállítás is szünetelhet, így érdemes előre tervezni és időben beszerezni az szükséges dolgokat.

Arról, mely üzletek tarthatnak nyitva ünnepnapokon, jogszabály rendelkezik. Eszerint nyitva lehetnek többek között a benzinkutak, az újságárusok, a non-stop boltok, trafikok, a vendéglátóhelyek, vagy az ügyeletes patikák. Ha valami nagyon fontos lenne, érdemes ezeken a helyeken keresni.

Kapcsolódó cikkeink