Nem semmi: 5,6 millió dolláros bevétel Andrew Lloyd-Webber boraiból

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 01. 25. 08:42

Közel 5,6 millió dollárt fizettek ki a – főként online – licitálók az Andrew Lloyd Webber brit zeneszerző pincéiből származó boraiért a Sotheby's aukciós ház Hongkongban tartott árverésén – adta hírül a Híradó.hu.

Hong Kong egyre komolyabb tényező az értékes borokért folytatott küzdelemben – látható ez abból a tényből is, hogy a Webber borkollekció minden darabja gazdára talált. A Mandarin Orental Hotelben tartott kétnapos árverésén 746 tétel került kalapács alá, amelyet eladás előtt 4,1 millió dollárra becsültek.

“Andrew Lloyd Webber borait utoljára 1997-ben árvereztük el Londonban. Amikor 2011-ben a zeneszerző úgy találta, hogy ismét olyan méretesre nőtt a kollekciója, amit sohasem fog egymaga elfogyasztani, akkor kézenfekvővé vált, hogy azt a jelenlegi legerősebb borpiacon bocsássuk árverésre” – mondta Robert Sleigh, az aukcós ház borrészlegének ázsiai igazgatója.

A legkomolyabb tételek között szerepelt egy 12 palackos rekesz az 1982-es évjáratú Chateau Petrusból 77 564 dolláros leütési árral, 58 949 dollárért pedig a Chateau Lafite tucatnyi palackja kelt el. “Remélem, a nyertesek legalább akkora örömöt lelnek majd a boraimban, mint én magam, mint ahogy azt is várom már, hogy viszontlássam őket Kína-szerte egy-egy étteremben, amikor a Macskák mandarin nyelvű előadása országos turnéra indul” – mondta az eladó.

Kapcsolódó cikkeink